Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 5 Μαΐου 2017  οι δύο (2) σεμιναριακές διελέξεις που διενεργήθηκαν στα πλαίσια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) στη Διοίκηση και Διαχείριση Έργων και Προγραμμάτων (ΔΔΕΠ) του ΤΕΙ Θεσσαλίας και ειδικότερα των μεταπτυχιακών μαθημάτων «Ειδικά Θέματα Διοίκησης και Διαχείρισης Έργων» και «Στρατηγική Διοίκηση Έργων». Πιο συγκεκριμένα, οι σεμιναριακές διαλέξεις είχαν κατά σειρά ως εξής:
1.    «Διαχείριση έργων αξιοποίησης φυσικών προϊόντων» με ομιλητή τον Κωνσταντίνο Γαρδίκη, Επιστημονικό Διευθυντή της APIVITA ΑΕ (https://www.linkedin.com/in/konstantinos-gardikis-89940343)
2.    «Καινοτόμες αναπτυξιακές δράσεις στην ελληνική ύπαιθρο και τα μικρά αστικά κέντρα: Μεθοδολογία και καλές πρακτικές» με ομιλητή τον κ. Σωτήρη Μπόλη, Δίκτυο Δήμων των Εκλεκτών Ελληνικών Γεύσεων (http://sotirisbolis.blogspot.gr)
Και οι δυο διαλέξεις προσέλκυσαν το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της ακαδημαϊκής αλλά και της τοπικής κοινότητας και την παρακολούθησαν καθηγητές, μεταπτυχιακοί και προπτυχιακοί φοιτητές και απόφοιτοι του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, εκπρόσωποι της τοπικής επιχειρηματικότητας και ιδιώτες. Στο πλαίσιο των διαλέξεων που διήρκησαν περισσότερο από 4 ώρες μαζί με εκτενή διάλογο και αλληλεπίδραση των συμμετεχόντων, προσφέρε σημαντική επιστημονική και εμπειρική γνώση αναφορικά με σημαντικές προκλήσεις που αφορούν την επιχειρηματικότητα και τη διαχείριση έργων. Συγκεκριμένα, δόθηκαν στοιχεία αναφορικά με τον τρόπο που μια επιχείρηση προσδιορίζει έργα που ευθυγραμμίζονται με τους στρατηγικούς της στόχους και ειδικότερα έργα καινοτομίας με σημαντικό εύρος ασάφειας. Το παράδειγμα της APIVITA δείχνει το δρόμο στις επιχειρήσεις για το πως μπορούν να ορίζουν έργα με γνώμονα την αειφορία, στοιχείο που ανέδειξαν οι συνομιλητές του κ. Γαρδίκη, κ.κ. Νίκος Κουτσιανάς (Πρόεδρος της εταιρείας APIVITA), αλλά και Τάσος Τσουκαλάς (Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού της εταιρείας APIVITA) που με το παράδειγμά τους έδειξαν τις δυνατότητες της Ελληνικής επιχειρηματικότητας. 
Επιπρόσθετα, παρουσιάστηκαν αναλυτικά στοιχεία για το πως οι δημοτικοί φορείς μπορούν να αξιοποιήσουν τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα και να ορίζουν εξελισσόμενα έργα (μέσα από το παράδειγμα της Μελιτζάzz στο Λεωνίδιο Αρκαδίας) προκειμένου να προσελκύουν δράσεις και επισκέπτες, με αυξανόμενο τρόπο και μέσα από συνεχή ανάλυση στοιχείων.
Οι διαλέξεις διενεργήθηκαν με πρωτοβουλία του Κλεάνθη Συρακούλη, Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και διδάσκοντα του ΠΜΣ ΔΔΕΠ και απηύθυνε χαιρετισμό ο Διευθυντής του Π.Μ.Σ. στη «Διοίκηση και Διαχείριση Έργων & Προγραμμάτων» Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Λεωνίδας Ανθόπουλος. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται να διενεργηθεί σειρά ακόμη σημαντικών ανάλογων διαλέξεων σε ειδικά θέματα της διαχείρισης έργων στις επόμενες εβδομάδες του τρέχοντος ακαδημαϊκού εξαμήνου, με αξιόλογους προσκεκλημένους ομιλητές. 
Αξίζει δε, να σημειωθεί η σημασία των διαλέξεων αυτών για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση και Διαχείριση Έργων και Προγραμμάτων, καθώς μεταδίδεται στοχευμένη εμπειρική και επιστημονική γνώση για τις σπουδές τους και τη μετέπειτα σταδιοδρομία τους. Η εν λόγω σειρά διαλέξεων αποτελεί μια πρώτη προσπάθεια που θα συνεχιστεί στα επόμενα έτη και στο αμέσως επόμενο που πρόκειται να προκηρυχθεί στις 10 Μαΐου 2017 για τους ενδιαφερόμενους μεταπτυχιακούς φοιτητές.