Σειρά 4 σεμιναρίων με επίκεντρο της θεραπεία μέσω της Τέχνης (Art Therapy) θα πραγματοποιηθούν στην έδρα του Συλλόγου Φίλων Ασιατικών Τεχνών και Πολιτισμού «Λωτός».

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση, κάθε Δευτέρα στις 7.30 το απόγευμα, με εξαίρεση το εναρκτήριο που θα λάβει χώρα αυτή την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021 στις 7.30, στο χώρο του «Λωτού», Σκίπη 5 στη Λάρισα.  

Υπεύθυνη των σεμιναρίων είναι η εικαστικός  και ψυχοθεραπεύτρια Ελίζα Χριστοφή, η οποία ζει μόνιμα στη Γαλλία και βρίσκεται στη Λάρισα για το προσεχές διάστημα.

Η θεαματική των σεμιναρίων περιλαμβάνει τέσσερις άξονες, υπό των το πρίσμα των οποίων οι συμμετέχοντες μαθαίνουν να προσεγγίζουν την Τέχνη ως προσλαμβάνουσα ψυχοθεραπείας.

Οι θεματικοί άξονες είναι ο φόβος (τι φοβάμαι πιο πολύ; οι φόβοι αυτοί μου ανήκουν; η θέση της καρδιάς και πως της φερόμαστε), τα χέρια (ποιες οι ανησυχίες μου; πώς μπορώ να επηρεάσω τις πράξεις μου; ανακαλύπτω το τι χρειάζομαι και το τι μπορώ, ή θα μπορούσα να αλλάξω), ο θυμός (ελεύθερη δημιουργία σχετικά με το θυμό, ελευθερία στο να θυμώσουμε και να ουρλιάξουμε δημιουργώντας, σύνταξη κειμένου) και ο ασφαλής χώρος (ποια είναι η θέση μου; πού πάω όταν θέλω ασφάλεια;). 

Πρέπει να αναφερθεί επίσης ότι την περασμένη Τετάρτη 27 Οκτωβρίου διοργανώθηκε το πιλοτικό σεμινάριο Art Therapy, ως μια εισαγωγή στη συγκεκριμένη θεματική, με συμμετοχή αρκετών ενδιαφερομένων από την πλευρά του κοινού.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν με την υπεύθυνη του σεμιναρίου Ελίζα Χριστοφή στο 6994168546.