Δυναμικό συλλαλητήριο με τα αγροτικά τους μηχανήματα προγραμματίζουν για την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου οι αγρότες της Καρδίτσας, οι οποίοι δίνουν «σήμα» κινητοποιήσεων, καθώς τα προβλήματά τους δεν λύνονται και οι αντοχές τους μειώνονται.

Προς αυτή την κατεύθυνση, στις 28 Νοεμβρίου, θα γίνει πανθεσσαλική σύσκεψη από τις Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων στον Παλαμά, προκειμένου το αγροτικό κίνημα να συντονιστεί σε επίπεδο Θεσσαλικού διαμερίσματος.

Εκτός αυτού, την ερχόμενη Πέμπτη στις 11 το πρωί οι αγρότες θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στην Εφορία Καρδίτσας.

Την απόφαση αυτή έλαβαν την Τετάρτη οι αγρότες στην παγκαρδιτσιώτικη αγροτική σύσκεψη που συγκάλεσε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας, στην αίθουσα της ΤΕΔΚ.

Ενδιαμέσως όπως έγινε γνωστό, θα γίνουν περιοδείες και ενημέρωση των αγροτών στις τοπικές κοινότητες, αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εκφράστηκε η αγωνία που επικρατεί στις τάξεις των μικρομεσαίων αγροτών, με την κατάσταση να προμηνύεται ακόμη δυσκολότερη το νέο έτος όταν και θα εφαρμοστούν στην πράξη οι αλλαγές σε φορολογία και ασφαλιστικό.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Βαγγέλης Μπούτας κάλεσε τους αγρότες να μην περάσουν τα παλιά και νέα μέτρα στη συνείδησή τους, ενώ χαρακτήρισε μονόδρομο τον αγώνα, που όπως είπε τα τελευταία χρόνια εξελίσσεται σε αγώνα επιβίωσης.

Μεταφέροντας οι παριστάμενοι το κλίμα που επικρατεί σε πολλά χωριά του νομού, παρά την προκαταβολή του «τσεκ», ανέφεραν ότι τα προβλήματα ρευστότητας είναι μεγάλα, ενώ την κατάσταση δυσκολεύει ακόμη περισσότερο φέτος τα προβλήματα που έφεραν οι καιρικές συνθήκες στην βαμβακοπαραγωγή και το καθεστώς των ανοιχτών τιμών.

agronews.gr