Tο 1o δημοτικό σχολείο Γιάννουλης μετά από αίτησή του εγκρίθηκε να συμμετάσχει σε πρόγραμμα Erasmus ΚΑ1 με συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε επιμόρφωση με θέμα «Ενσωματώνοντας την διαφορετικότητα μέσα από την ενσυναίσθηση και την ομαδική εργασία» από 1/9/2019 έως 30/8/2020.

Έτσι ο δ/ντής του σχολείου Γκόλτσος Κων/νος συμμετείχε στην 1η κινητικότητα στο Ελσίνκι της Φινλανδίας και στο Ταλίν της Εσθονίας από τις 08 έως τις 14 Σεπτεμβρίου, όπου παρακολούθησε 5ήμερη επιμόρφωση με τίτλο «Benchmarking grades 1-9».

Η ενημέρωση έγινε στα εκπαιδευτικά συστήματα των δυο χωρών σε ότι αφορά την διοικητική δομή, τις σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας και την ενσωμάτωση μαθητών στο σχολείο από άλλες χώρες.

Παράλληλα ανταλλάχθηκαν απόψεις και από εκπαιδευτικούς άλλων 11 χωρών που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Στα πλαίσια λοιπόν του παραπάνω προγράμματος ο δ/ντής του σχολείου κ. Γκόλτσος Κων/νος και η εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας κ. Καραδόντου Μιρέλλα ενημέρωσαν τους γονείς του σχολείου για τις λεπτομέρειες του προγράμματος και τις μελλοντικές δράσεις του.

Επίσης οι εκπαιδευτικοί Καραδόντου Μιρέλλα Αγγλικής γλώσσας και η Χατζηαντωνίου Αγγελική δασκάλα ενημερώθηκαν σχετικά με την υλοποίηση του προγράμματος σε ειδική ημερίδα που έγινε στην Αθήνα από το ΙΚΥ στις 27/9/2019.