Την απόφαση να προχωρήσει σε γενναία μείωση των δημοτικών τελών από τη νέα χρονιά σε όλους τους επαγγελματικούς και κτηνοτροφικούς χώρους πήρε η δημοτική αρχή του δήμου Λαρισαίων, θέλοντας να προσφέρει ανάσα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε μία δύσκολη λόγω φόρων και εισφορών περίοδο για τον κόσμο του επιχειρείν.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι μειώσεις αυτές για βιοτεχνικούς χώρους, επιπλοποιεία, ξυλουργεία και άλλες στεγασμένες σε μεγάλους χώρους δραστηριότητες η μείωση αυτή αναμένεται να είναι της τάξης του 20% περίπου, ενώ ΄παρόμοια μείωση αναμένεται να γίνει και σε  όλους τους υπόλοιπους επαγγελματικούς χώρους.
Εκείνοι όμως που θα δούν ακόμη μεγαλύτερη μείωση στα τέλη είναι οι κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις αφού το ποσοστό θα είναι μεγαλύτερο του 20%.
Παράλληλα σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες μειώσεις θα υπάρξουν και στις κατοικίες κυρίως στις ευπαθείς ομάδες αλλά και σε οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα.
Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ πιθανότατα να απασχολήσει και τη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου.

paidis.com