Στην ημερίδα που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ως εκπρόσωπος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας  ΚΕΔΕ κα. Ρένα Καραλαριώτου.

Η ημερίδα ευαισθητοποίησης έλαβε χώρα στην Αθήνα στην Αίθουσα ‘’Αντώνης Τρίτσης ‘’ του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων και διοργανώθηκε στα πλαίσια του προγράμματος "SURVIVOR: Ενίσχυση των υπηρεσιών προς γυναίκες πρόσφυγες και μετανάστριες επιζήσασες έμφυλης βίας".

Στον χαιρετισμό της η κα Ρένα Καραλαριώτου αναφέρθηκε στις δομές μεταναστών και προσφύγων που υπάρχουν στον Δήμο Λαρισαίων, στα προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν καθώς επίσης και στις δομές υποστήριξης τους αναφέροντας  ότι «Η έμφυλη βία είναι ένα καθημερινό, παγκόσμιο φαινόμενο.

Ένα παγκόσμιο φαινόμενο που παραμένει «αόρατο». Πρέπει να διαμορφωθεί μια συλλογική κουλτούρα μηδενικής ανοχής απέναντι στην έμφυλη βία και τον σεξισμό, αλλά και η ενίσχυση μια συλλογικής νοοτροπίας στήριξης των επιζωσών/επιζώντων έμφυλης βίας.»

Στην ημερίδα παρευρέθηκαν επίσης η Γενική Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων κα Μαρία Συρεγγέλα, η Προέδρος ΚΕΘΙ Θεοδοσία Τάνταρου –Κριγκου και η αναπληρωτής Διοικητής στο ΓΝΑ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ- ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ κα Εύα Κοντοσταθάκου.

Σκοπός της ανωτέρω ημερίδας ήταν να παρουσιαστούν οι διαδικασίες παραπομπής και πρόσβασης των γυναικών πολιτών τρίτων χωρών ή ανιθαγενών,  αιτουσών διεθνή προστασία ή μη και δικαιούχων διεθνούς προστασίας που είναι επιζήσασες έμφυλης βίας στο σύστημα προστασίας του Δικτύου Δομών για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της βίας της ΓΓΟΠΙΦ.