Πραγματοποιείται αυτή την ώρα σύσκεψη στο Δημαρχείο Λάρισας υπό τον δήμαρχο Απ. Καλογιάννη με υπηρεσιακούς παράγοντες, τεχνικούς και εκπροσώπους των Ρομά της Ν. Σμύρνης με αντικείμενο την λεπτομερή καταγραφή και τον σχεδιασμό των έργων προστασίας κατά μήκος των γραμμών του ΟΣΕ που περνούν μέσα από συνοικίες.
Η περίφραξη, ώστε να μην μπορεί κανείς να φτάσει στις γραμμές, τα απαραίτητα έργα στην υπόγεια διάβαση που υπάρχει, η αποκατάσταση του φωτισμού κ.α συγκαταλέγονται στα άμεσα μέτρα που θα ληφθούν προκειμένου να μην θρηνήσει η Λάρισα και άλλα θύματα από παράσυρση τρένου, μετά και τον άδικο χαμό του 10χρονου Κώστα την περασμένη Παρασκευή.
Ο Πέτρος Κρίκης, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δήμο Λαρισαίων είπε στην ΕΡΤ Λάρισας ότι τα άμεσα μέτρα είναι απαραίτητα, ωστόσο θα πρέπει να γίνει απαίτηση του δήμου και των πολιτών η υπογειοποίηση των γραμμών και να μην χρησιμοποιηθεί το υψηλό κόστος του εγχειρήματος ως δικαιολογία για να μην γίνει.
Μέσα στην εβδομάδα αναμένονται στη Λάρισα και διευθυντικά στελέχη του ΟΣΕ που θα κάνουν αυτοψία και θα συμμετέχουν στον σχεδιασμό και την υλοποίηση μέτρων ασφαλείας.

ert.gr