Οι συζητήσεις για τη συγχώνευση ΑΕΙ και ΤΕΙ Θεσσαλίας δίνουν και παίρνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα, με τον Πρύτανη του ΤΕΙ να είχε χθες συνάντηση με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό συζητώντας το όλο θέμα ενώ έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στον ρόλο της Περιφέρειας σ αυτήν τη συζήτηση.
Χαρακτηριστικά, ο πρύτανης του ΤΕΙ Θεσσαλίας επεσήμανε ότι η Περιφέρεια είναι ο θεσμικός παράγοντας που μπορεί να δει συνολικά τι μπορεί να γίνει με το συγκεκριμένο θέμα καθώς και ότι έχει άποψη, έχοντας χρηματοδοτήσει πολλές από τις υποδομές του ΤΕΙ και προφανώς, όπως υπογράμμισε, και του ΑΕΙ.

«Ο Περιφερειάρχης θα έχει τον ίδιο θεσμικό ρόλο και μετά τη συνένωση, αν και όταν αυτή συμβεί, επομένως και τον κύριο λόγο πως θα επιτευχθεί αυτή προς όφελος των πόλεων, των κοινωνιών και των ιδρυμάτων» δήλωσε ο κ. Σπηλιώτης, με τη δήλωση αυτή να φαίνεται ότι έχει αρκετό υπόβαθρο ενώ μπορεί να μεταφραστεί ποικιλοτρόπως για την πορεία των μέχρι στιγμής διαβουλεύσεων ανάμεσα στις διοικήσεις ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Από την άλλη, ξεκαθαρίζοντας ότι θεωρεί την πρόταση του ΤΕΙ Θεσσαλίας ρεαλιστική, ο κ. Αγοραστός σημείωσε πως η Περιφέρεια έχει άποψη για να συμπληρώσει ότι: «Από τα 48 τμήματα που λειτουργούν αυτή τη στιγμή, δεν πρέπει να αδικηθεί η εκπαίδευση και η όλη διαδικασία θα πρέπει να γίνει προς όφερλος των φοιτητών, της παραγωγικότητας και των πόλεων, και όχι όπως μας συμφέρει τον καθένα.

Ακούσαμε την πρόταση του ΤΕΙ και μέσα στην εβδομάδα θα συναντηθούμε και με την πλευρά του ΑΕΙ. Στόχος της Περιφέρειας είναι να ενισχυθούν και να προκύψουν τμήματα με υποδομές, τεχνολογικό εξοπλισμό και καθηγητές, με campus και φοιτητές, με φοιτητική μέριμνα. Τμήματα που θα είναι βιώσιμα και παραγωγικά, χωρίς να διαταραχθεί η ισόρροπη χωροθετική τοποθέτησή τους στη Θεσσαλία».
thessaliatv.g (Χρυσόστομος Τρίμμης)