Σύσκεψη με στόχο την μέγιστη δυνατή ετοιμότητα ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου στην επαρχία Φαρσάλων, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Φαρσάλων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας κ. Κωνσταντίνος Δαμιανός, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Νίκος Γκατζόγιας, ο διοικητής του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Λάρισαςκ. Λάμπρος Κίτσιος, ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Φαρσάλων κ. Θεόδωρος Σταφύλης και ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Φαρσάλων κ. Θωμάς Γκούτας.

Μεταξύ άλλων, εξετάστηκαν όλες οι παράμετροι αντιπυρικής ασφαλείας στις οποίες εμπλέκεται ο δήμος Φαρσάλων, όπως οι αντιπυρικές ζώνες και τα σημεία του αγροτικού δικτύου στα οποία πρέπει να γίνει διάνοιξη ώστε να διευκολυνθεί σε περίπτωση ανάγκης, η διέλευση των πυροσβεστικών οχημάτων.

Ειδική μνεία έγινε και για το αλσύλλιο των Φαρσάλων και για την ετοιμότητα του δικτύου πυρόσβεσης εντός αυτού.

«Είχαμε μία άκρως εποικοδομητική σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ενόψει του καλοκαιριού και των αναγκών της αντιπυρικής προστασίας.

Γνωρίζουμε τις αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει τόσο το Πυροσβεστικό μας Κλιμάκιο, όσο και γενικότερα η Υπηρεσία και στο πλαίσιο αυτό διοχετεύουμε όλες τις υπάρχουσες δυνάμεις του δήμου, στην ενίσχυση της ζωτικής σημασίας αυτής προσπάθειας, που γίνεται κάθε χρόνο» τόνισε μετά το πέρας της σύσκεψης ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας κ. Κωνσταντίνος Δαμιανός τόνισε πως «περαιώνονται όλες οι διαδικασίες για τη φετινή αντιπυρική προστασία. Βελτιώθηκαν κάποιες εγκαταστάσεις και επισκευάστηκαν όσες είχαν πρόβλημα. Αναμένουμε σύντομα και τις προσλήψεις για την δασοπροστασία».