Ανακοίνωση σχετικά με το πρόσφατο κύμα κακοκαιρία που έπληξε την πόλη δημοσίευσε στη σελίδα του στο facebook o Δημος Λαρισαίων αναφέροντας ότι η Λάρισα «άντεξε» στο πέρασμα της «Μέδουσας».  Oπως σημειώνεται "το  πρόσφατο κύμα κακοκαιρίας, με το όνομα «Μέδουσα», αποτελεί πλέον παρελθόν. Η πόλη της Λάρισας, όπως καταδεικνύει και ο σχετικός χάρτης με τον υετό στην Θεσσαλία, όπως τον αποτύπωσε ο συμπολίτης μας ερασιτέχνης μετεωρολόγος κ.Vassilis Panakoglou (Βασίλης Πανάκογλου), δέχθηκε το μεγαλύτερο μέρος του νερού. Είναι δε εντυπωσιακό, πως πάντα με τα στοιχεία του κ. Πανάκογλου, αυτές τις δυο ημέρες, έβρεξε στη Λάρισα έξι φορές περισσότερο, απ΄ ότι βρέχει συνήθως καθόλη τη διάρκεια του Ιουλίου.
Παρά το μεγάλο όγκο των υδάτων, είναι πλέον προφανές ότι η πόλη άντεξε, παρά τα μικροπροβλήματα που σημειώθηκαν. Αυτό οφείλεται κυρίως στα μεγάλα έργα υποδομών (αντιπλημμυρικά και υδραυλικά), που σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν τις δεκαετίες του ’80 και του ’90, ασφαλίζοντας έτσι σε μεγάλο βαθμό την πόλη από πλημμυρικά φαινόμενα.
Παράλληλα, πρέπει να ευχαριστήσουμε και όσους συμπολίτες με ανεπτυγμένη κοινωνική συνείδηση και αντιλαμβανόμενοι πλήρως την έννοια της ατομικής ευθύνης, παρενέβησαν όπου χρειάστηκε, καθαρίζοντας το φρεάτιο που βρίσκονταν μπροστά στο σπίτι ή το κατάστημά τους.
Τέτοιους είδους καταστάσεις, όπως η «Μέδουσα», αλλά και ο ιστορικός χιονιάς που βίωσε η πόλη τον περασμένο Ιανουάριο, ακόμα και η πρόσφατη υπόθεση με τα σκουπίδια και την απεργία των εργαζομένων στους ΟΤΑ, αναδεικνύουν τέτοιες συμπεριφορές, που πρέπει να αποτελούν τον κανόνα."