Με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος παραπέμπεται να δικαστεί, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας, ο πρώην δήμαρχος Λαρισαίων Κωνσταντίνος Τζανακούλης.

Η υπόθεση, που σημειωτέον έφτασε στην Δικαιοσύνη από μήνυση ιδιώτη, αφορά στις δημοσιεύσεις διακηρύξεων δημοπρασιών και προκηρύξεων διαγωνισμών του δήμου Λαρισαίων, οι οποίες δεν κατανέμονταν με κριτήριο την ίση κατανομή μεταξύ των ημερήσιων τοπικών εφημερίδων όπως ρητά ορίζει ο νόμος. Δηλαδή εκείνων που περιλαμβάνονταν στην εκάστοτε υπουργική απόφαση η οποία εκδίδονταν κάθε έτος και μάλιστα όριζε ρητώς τις εφημερίδες που πληρούσαν τις προϋποθέσεις του νόμου για να μπορούν να προβαίνουν στις δημοσιεύσεις αυτές.

Ουσιαστικά ο κ. Τζανακούλης κατηγορείται για δύο χωριστές παραβάσεις. Πιο συγκεκριμένα για τον λόγο ότι απέκλειε των δημοσιεύσεων την ημερήσια εφημερίδα ΚΟΣΜΟΣ η οποία είχε όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις, αλλά και γιατί έδινε καταχωρήσεις του είδους σε εφημερίδα με το όνομα «Κήρυκας».

Η τελευταία ήταν άγνωστη στη Λάρισα, δεν είχε καμία σχέση με την παλιά εφημερίδα «Ημερήσιος Κήρυκας» που στο μεταξύ είχε διακόψει την λειτουργία της, ενώ δεν είχε καν τις νόμιμες προϋποθέσεις δημοσιεύσεων και ούτε περιλαμβάνονταν στην επίσημη υπουργική απόφαση που εκδίδεται κάθε χρόνο. Μάλιστα την σχετική αποκάλυψη είχε κάνει η εφημερίδα μας με εκτενές ρεπορτάζ.

Η δίκη έχει προσδιοριστεί για τις 11 Απριλίου 2016, ενώ πέραν του κ. Τζανακούλη στο εδώλιο θα καθίσουν άλλα τέσσερα άτομα τα οποία σχετίζονται με την έκδοση της εφημερίδας υπό την ονομασία «Κήρυκας» και την ιδιοκτήτρια εταιρεία που είχε έδρα την Κύπρο...

"K"