Σε ανοδική πορεία η θερμοκρασία, με τις μέγιστες τιμές στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά κατά τις μεσημεριανές ώρες της Τρίτης να φτάνει τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Στην πόλη της Λάρισας η θερμοκρασία άγγιξε σήμερα τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, οι οκτώ υψηλότερες θερμοκρασίες παρουσιάζονται στον παρακάτω πίνακα.

Kαμίνι την Πέμπτη

Σε ανοδική πορεία βρίσκεται πλέον η θερμοκρασία, με τις υψηλότερες τιμές της να σημειώνονται μέσα στο επόμενο διήμερο, φθάνοντας στα ηπειρωτικά τους 39 - 40 βαθμούς Κελσίου και τοπικά στη Θεσσαλία ακόμη και τους 41 βαθμούς την Πέμπτη.

Την Τετάρτη σε Μακεδονία, Θράκη και Θεσσαλία το θερμόμετρο θα σκαρφαλώσει στους 39 - 40 βαθμούς, ενώ την Πέμπτη το ίδιο θα συμβεί και στη Στερεά Ελλάδα. Tην Πέμπτη και την Παρασκευή θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά.

Από την Παρασκευή αναμένεται σταδιακή υποχώρηση των υψηλών θερμοκρασιών, παρόλα αυτά όμως θα διατηρηθούν σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, με τις μέγιστες γύρω στους 38 βαθμούς σε Θεσσαλία, Πελοπόννησο, νησιά ανατολικού Αιγαίου και νότια Κρήτη.