Στη Λάρισα βρέθηκε σήμερα η αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Σοφία Ζαχαράκη προκειμένου να ετοιμάσει τις διαδικασίες για την διεξαγωγή του προσυνεδρίου του κόμματος που θα λάβει χώρα το ερχόμενο Σάββατο στο ξενοδοχείο Ιμπέριαλ στη Λάρισα.
Πρόκειται για το 5ο πανελλαδικό προσυνέδριο στο οποίο θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα, την αυτοδιοίκηση, τις μεταφορές και την ευρυζωνικότητα. Στο προσυνέδριο που αποτελεί προπομπό για το 11ο τακτικό  συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα 16 και 17 Δεκεμβρίου θα  παραστεί και θα μιλήσει και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε στα γραφεία της ΝΟΔΕ ΝΔ Λάρισας  την κα. Ζαχαράκη προλόγισε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας  κ. Χρήστος Καπετάνος, παρουσία των προέδρων Καρδίτσας Λάμπρου Τσιούκη, Τρικάλων Στέφανου Μπαργιώτα, του προέδρου της ΔΗΜΤΟ  Ηρακλή  Γερογιώκα και άλλων στελεχών της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ.
Στην αναφορά της για το προσυνέδριο η κα Ζαχαράκη τόνισε πως η ΝΔ θέλει να είναι ένα ανοιχτό κόμμα που θα δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες να εκφράσουν τις απόψεις τους και τους προβληματισμούς τους  ώστε να μπορέσει να δώσει λύσεις.
» Το ζητούμενο στο προσυνέδριο  είναι η  καινοτομία και στόχος μας είναι να ακούσουμε  τους  εμπειρογνώμονες και ειδικούς που θα τοποθετηθούν στο συνέδριο, προτείνοντας λύσεις σε όλα αυτά που ακούστηκαν στα προσυνέδρια.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό το προσυνέδριο θα ξεκινήσει στις 10.30 το πρωί του Σαββάτου. Θα υπάρχους δεκάλεπτες εισηγήσεις από τους τομεάρχες και στη συνέχεια θα γίνεται συζήτηση. Το προσυνέδριο θα παρακολουθήσει και ο πρόεδρος της ΝΔ  Κυριάκος Μητσιοτάκης  ο οποίος θα κλείσει το προσυνέδριο με ομιλία του στην οποία θα αναλύσει και τις προτάσεις που επεξεργάζεται το κόμμα σχετικά με τους συνεταιρισμούς.
Η κα. Ζαχαράκη τόνισε ότι υπάρχει ειδική ιστοσελίδα με ερωτηματολόγιο η οποία θα είναι έτοιμη το αργότερο αύριο το πρωί και μέσω αυτής θα δίνονται οι κατευθύνσεις του προσυνέδριου που θα έχει πανελλαδικό χαρακτήρα.
Για την προετοιμασία αύριο στην Αθήνα θα βρεθούν τα μέλη του τομέα αγροτικού της ΝΔ από τη Θεσσαλία και οι πρόεδροι των ΝΟΔΕ, οι οποίοι  θα έχουν συνάντηση με  την τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Φωτεινή Αραμπατζή.
Την Πέμπτη στην Λάρισα και στο Βόλο και την Παρασκευή στα Τρίκαλα και στην Καρδίτσα  θα βρεθεί ο Γραμματέας Οργανωτικού της ΝΔ Στέλιος Κονταδάκης για τις τελευταίες λεπτομέρειες του προσυνεδρίου.
Σχετικά με την ετοιμότητα της ΝΔ  επεσήμανε ότι » η ΝΔ θα κληθεί σύντομα να κυβερνήσει. Ο  τόπος  θέλει κυβερνητική αλλαγή με νέες προτάσεις».
Αναφορικά με τις υποψηφιότητες τόνισε ότι » όποιος προδικάζει ότι μπορεί να είναι υποψήφιος κάνει ένα πάρα πολύ μεγάλο λάθος. Είναι φυσιολογική η φιλοδοξία, αλλά από την άλλη υπάρχει μία μεγάλη απόσταση από αυτά που έχει πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σας θυμίζω πως μία πολιτεύτρια που έλεγε θα είναι υποψήφια βουλευτής διαγράφηκε για έξι μήνες».
Σε ερώτημα αν φοβάται αντιδράσεις αγροτών και κτηνοτρόφων που είχαν χαρακτηρίσει ανεπιθύμητα στελέχη της ΝΔ υποστήριξε  ότι «είμαι για τρίτη φορά στη Λάρισα και ποτέ δεν ένιωσα ανεπιθύμητη».

ert.gr