Το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Λάρισας επισκέφθηκε χθες  η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δ. Λαρισαίων   κ. Ρένα  Καραλαριώτου, συνοδευόμενη από τους τους δημοτικούς συμβούλους Αντώνη Πράπα και Βασίλη Παπαδημητρίου, προκειμένου να δει από κοντά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στις κτιριακές εγκαταστάσεις, από την βροχή.  Στο σχετικό δελτίο Τύπου του συνδυασμού "Λάρισα Νέα Αρχη" αναφέρονται τα εξής:
"Το κτίριο του 1ου Ειδικου  Δημοτικού  Σχολείου  Λάρισας που είναι για παιδιά με Διάχυτες αναπτυξιακές Ανάγκες , παραδόθηκε πριν ένα μήνα   περίπου από την δημοτική αρχή και προχθές με την πρώτη δυνατή βροχή πλημμύρισε .
Τόσο οι αίθουσες όσο και οι άλλοι χώροι γέμισαν νερά, ενώ σύμφωνα με τις μαρτυρίες του εκπαιδευτικού προσωπικού, αυτοί με ασφάλεια τα παιδιά από τις αίθουσες πήρε σφουγγαρίστρες για να τα απομακρύνει.
Σύμφωνα με γονείς τα νερά μπήκαν στο καινούργιο κτήριο από τα παράθυρα, τις πόρτες αλλά και από κάποια σημεία του τοίχου . Το προσωπικό άνοιξε τρύπες στα παράθυρα για να φύγει το νερό. Λόγω της κατάστασης η Διεύθυνση Α/βάθμιας Εκπαίδευσης αποφάσισε το σχολείο για χθες (17/11)  να παραμείνει κλειστό.

Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δ. Λαρισαίων  κ. Ρένα Καραλαριώτου μετα την επίσκεψη στους χώρους του σχολείου και την συζήτηση που είχε με τους εκπαιδευτικούς και τη  Διευθύντρια του σχολείου την κ. Σοφία Λιθοξοπούλου , έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Δεν μπορώ να δεχτώ ότι ένα σχολείο που παραδόθηκε πριν ένα μηνα  περίπου πλημμύρισε με την πρώτη βροχή και μάλιστα ένα ειδικό σχολείο  για παιδιά με διάχυτες αναπτυξιακές ανάγκες . Το κτίριο παραδόθηκε προς χρήση με σημαντικές ελλείψεις ασφάλειας για τα παιδιά, παρά την διαβεβαίωση που λάβαμε από τον κ. Καλογιάννη και τον κ. Σουλτη , μετά από ερώτηση μας στο δημοτικό συμβούλιο , ότι και η περίφραξη και το στέγαστρο και  όλα θα είναι έτοιμα  πριν το σχολείο παραδοθεί σε χρήση.
Για την σωστή λειτουργία πρέπει , να γίνουν- άμεσα -  παρεμβάσεις στα παράθυρα των αιθουσών διδασκαλίας τα οποία δεν ανοίγουν με αποτέλεσμα ο χώρος να μην αερίζετε καθόλου. Να κατασκευαστεί  περίφραξη. Σήμερα υπάρχει μια πρόχειρη περίφραξη με πλέγμα που έγινε από τους ιδίους του γονείς με αποτέλεσμα να τίθεται θέμα ασφάλειας. Επιπλέον, οι τουαλέτες του ειδικού δημοτικού είναι εξωτερικές εν έτη 2017!. Αλήθεια, σε  περίπτωση χιονιού ή βροχής πως θα εξυπηρετούνται τα παιδιά; Πρέπει άμεσα να τοποθετηθεί στέγαστρο στο σχολείο για προφύλαξη. Να υπάρξει ενιαία θέρμανση . Επίσης στο σχολείο δεν υπάρχει ούτε γυμναστήριο , ούτε κάποια μικρή αίθουσα εκδηλώσεων για τα παιδιά . 
Στόχος αποτελεί η ανέγερση ενός ειδικού σχολείου με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές.  Τα παιδιά στο σχολείο πρέπει να εκπαιδεύονται και όχι να παιδεύονται .   Καλούμε τον Δήμαρχο κ. Καλογιάννη να αντιμετωπίσει άμεσα τα παραπάνω θέματα . Η δημοτική αρχή αντιμετώπισε πρόχειρα την στέγαση του ειδικού σχολείου. Προχειρότητες όμως που μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνες".