Κάνοντας λόγο για «θεσμική εκτροπή» η επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον Δήμο Λαρισαίων Ρένα Καραλαριώτου, ζητά από τον δήμαρχο Απόστολο Καλογιάννη να απομακρύνει τον Μάνθο Σαρρή η υποψηφιότητα του οποίου για τη θέση του γενικού διευθυντή του Δήμου, απορρίφθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Πιο συγκεκριμένα η ίδια, μιλώντας στο «Θεσσαλία TV», είπε:

«Ο νόμος είναι συγκεκριμένος. Δεν υπάρχουν τα τυπικά προσόντα που απαιτεί ο νόμος. Η απάντηση που ήρθε στο δήμο. {…} Ο νόμος λέει ότι πρέπει να περάσουν πέντε χρόνια από την ώρα που θα γίνει η εξομοίωση του πτυχίου. Εδώ έχουν περάσει μόλις μερικοί μήνες. {…} Εμείς στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα απαιτήσουμε – επειδή ακούσαμε ότι θα κάνουν έφεση ως δήμος Λαρισαίων – μέχρι να τελεσιδικήσει το θέμα αυτό, ο κ. Σαρρής να μη βρίσκεται στο δήμο Λαρισαίων ως γενικός γραμματέας. Δεν μπορεί κάποιος ο οποίος κατά την απόφαση του στάλθηκε είναι παράνομα τοποθετημένος, να δίνει εντολές σε νόμιμους δημοσίους υπαλλήλους. Αυτό είναι θεσμική εκτροπή» .

Τόνισε επίσης ότι «ο Γενικός Γραμματέας του δήμου έχει συγκεκριμένη θέση στη διοικητική οργάνωση του δήμου. Δεν είναι ένας απλός ένας σύμβουλος δημάρχου, είναι μετά το δήμαρχο. Συνεπώς επηρεάζει τη διοικητική λειτουργία του δήμου.»