«Όσο πληθαίνουν οι αποσπασματικές παρεμβάσεις της απερχόμενης δημοτικής αρχής, τόσο μειώνεται ο τζίρος των εμπορικών καταστημάτων στη Λάρισα», σημειώνει σε παρέμβασή της η υποψήφια δήμαρχος Λαρισαίων, Ρένα Καραλαριώτου, υπογραμμίζοντας πως «η καρδιά της Λάρισας, το εμπορικό της κέντρο “ασφυκτιά”, λίγες μέρες πριν τις πασχαλινές γιορτές, εξαιτίας της αλαζονείας και του προεκλογικού πανικού του κ.Καλογιάννη».
«Τα παράπονα του εμπορικού κόσμου, στους πιο κεντρικούς δρόμους της πόλης, ότι από τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει όχι μόνον δεν αυξήθηκε ο τζίρος, αλλά έχουν εξαφανιστεί και οι… πελάτες, γίνονται αντικείμενο χλεύης από την απερχόμενη δημοτική αρχή.
Στη γενική συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας, ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών, Παναγιώτης Νταής, αντί να δώσει στοιχεία, ως όφειλε, για το πόσο ωφελήθηκε η αγορά της Λάρισας, αρκέστηκε να απαντήσει με αοριστίες και φιλολογίες για το μέλλον. Και δεν έδωσε στοιχεία γιατί δεν υπάρχουν. Αυτά τα στοιχεία που υπάρχουν –και τα έδωσαν οι ίδιοι οι έμποροι με τις επισημάνσεις τους- είναι ότι σε όλα τα επίπεδα, η απερχόμενη δημοτική αρχή έχει αποτύχει παταγωδώς.
Το πρώτο “καμπανάκι” χτύπησε με την αποτυχία του πολυδάπανου και πολυδιαφημισμένου “Πάρκου των Ευχών”, για το οποίο ξοδεύτηκαν 2 εκατ. ευρώ. Οι εμπορικές επιχειρήσεις που συμμετείχαν μπήκαν μέσα.
Το δεύτερο “καμπανάκι” χτύπησε στην οδό Βενιζέλου: ήταν τόσο πρόχειρες και αποσπασματικές οι παρεμβάσεις, που δεν είχε καν προβλεφθεί στάση λεωφορείου! Μόνοι τους οι καταστηματάρχες της οδούέβαλαν πρόχειρες στάσεις λεωφορείων, για να μπορεί ο κόσμος να εξυπηρετείται, χρειάστηκε και η επισήμανση από το Αστικό ΚΤΕΛ –και μετά συνειδητοποίησαν οι “ειδικοί” τι έχει συμβεί. Οι έμποροι της οδού διαμαρτύρονται ότι δεν πατά άνθρωπος στα καταστήματά τους –αλλά κανείς δεν τους ακούει.
Το τρίτο “καμπανάκι” χτυπά με τον ουσιαστικό “αποκλεισμό”  του κέντρου της Λάρισας, εξαιτίας της βιασύνης και του προεκλογικού πανικού του κ.Καλογιάννη να φτιάξει τρεις δρόμους στο κέντρο –χωρίς πρώτα να έχει φροντίσει για επαρκή χώρο στάθμευσης, περιμετρικά, ώστε να μπορεί ο κόσμος να αφήνει τα οχήματά του.
Με ασφαλτοστρώσεις της τελευταίας στιγμής, με τον τρόπο που γίνονται θα κοστίσουν ακριβά στις τσέπες των Λαρισαίων πολιτών, έχει προκαλέσει ένα απίστευτο κυκλοφοριακό χάος σε ολόκληρη την πόλη, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι κάτοικοι να αποφεύγουν να επισκέπτονται το κέντρο, παρά μόνον εάν είναι απολύτως αναγκαίο.
Δεν μπορούμε να συμβιβαζόμαστε άλλο με τις αστοχίες και τη μετριότητα. Μπορούμε και αξίζουμε καλύτερα».