«Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσουμε, όλοι οι Λαρισαίοι, την ευγνωμοσύνη μας προς τον ιατρό μαιευτήρα-συλλέκτη, κ.Νίκο Παπαθεοδώρου, για το έργο του. Συλλέγει την ιστορία της Λάρισας, κομμάτι-κομμάτι, ψηφίδα-ψηφίδα, ακούραστα και αδιάκοπα, εδώ και τέσσερις δεκαετίες περίπου. Για το μόνον που μπορούμε να δεσμευτούμε, είναι για τη δημιουργία Μουσείου Πόλεως, στο κτήριο Μουσών Αβραάμ, ώστε η συλλογή Παπαθεοδώρου να αποκτήσει τη δική της πολιτιστική Στέγη», ανέφερε η υποψήφια δήμαρχος Λαρισαίων, Ρένα Καραλαριώτου.
Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λάρισα Μπροστά», συνοδευόμενη από κλιμάκιο υποψηφίων του συνδυασμού, συναντήθηκε με τη διοίκηση της «Φωτοθήκης», της ομάδας που έχει δημιουργήσει ο κ.Παπαθεοδώρου για τη συλλογή, μελέτη, καταγραφή φωτογραφικού, κυρίως, υλικού, καθώς και κειμένων που αφορούν στις ιστορικές περιόδους της Λάρισας.
«Για μας, ο πολιτισμός είναι στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας. Στο πρόγραμμά μας, προβλέπονται 25 παρεμβάσεις που έχουν στόχο την ανάδειξη των μοναδικών πολιτιστικών θησαυρών που έχει η Λάρισα. Και το έργο του κ.Νίκου Παπαθεοδώρου είναι εξαιρετικά πολύτιμο. Γιατί όποιος γνωρίζει την ιστορία του τόπου του, έχει στέρεες βάσεις για το μέλλον», τόνισε η κ.Καραλαριώτου.