«Η βία και η παρενόχληση στο χώρο της εργασίας αφορά όλες και όλους καθώς  δεν έχει περιορισμούς σε κοινωνικές τάξεις και επίπεδα μόρφωσης. Είναι ένα φαινόμενο που πλήττει , κατά κύριο λόγο , γυναίκες. 

Σύμμαχος στη διαιώνιση του φαινομένου , είναι  η σιωπή και ο φόβος των θυμάτων. Αυτό λοιπόν πρέπει να πολεμήσουμε, γι’ αυτό και η σημερινή ημερίδα που αποφάσισε η επιτροπή ισότητας της ΚΕΔΕ και αγκάλιασε το ΔΣ της ΚΕΔΕ, είναι εξαιρετικά σημαντική, γιατί στοχεύει ακριβώς να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει τον κόσμο.

Είναι ένας αγώνας που πρέπει να δώσουμε όλοι μαζί, άνδρες γυναίκες, και θα πρέπει να δείξουμε όλοι μας πραγματικά, μηδενική ανοχή στη βία»

Τα παραπάνω σημείωσε, μεταξύ άλλων, η αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και Γενική Γραμματέας της ΠΕΔ Θεσσαλίας -ως εκπρόσωπος της ΠΕΔ , κ. Ρένα Καραλαριώτου, από το βήμα της  ημερίδας της ΚΕΔΕ, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου, στα Τρίκαλα.

Στην ημερίδα παρευρέθηκε ως ομιλήτρια η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, κ. Μαρία Συρεγγέλα, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και ΔήμαρχοςΤρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου και η Πρόεδρος της Επιτροπής- Δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου κ. Μαρία Κακαλή.

Η κ.Καραλαριώτου, στην τοποθέτησή της, υπογράμμισε τη μεγάλη σημασία που έχει η πρόσφατη κύρωση της Σύμβασης 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας  από την Ελλάδα.

«Η Ελλάδα  με την κύρωση της Σύμβασης 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, διαθέτει πλέον ένα ολοκληρωμένο εξαιρετικά σημαντικό  πλαίσιο για την εξάλειψη της βίας και της παρενόχλησης στον κόσμο  της εργασίας. 

Ο αγώνας για την εξάλειψη  κάθε μορφής βίας στους χώρους εργασίας  είναι ένας αγώνας που πρέπει να δώσουμε όλες και όλοι μαζί. 

Όλοι οι φορείς, στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οφείλουν να εντάξουν την αντιμετώπιση της βίας και της παρενόχλησης στην εργασία  στις βασικές
προτεραιότητές τους. »

Πρόκειται για την 1η ημερίδα ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης με θέμα: «Ενημέρωση για ζητήματα σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας στο χώρο  εργασίας», που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Επιτροπής Ισότητας της ΚΕΔΕ, σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων, στο πλαίσιο υλοποίησης των  δράσεων που προβλέπονται στο  Μνημόνιο Συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ της ΚΕΔΕ, της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης και του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας.