Σε δήλωσή της για την ανάθεση διενέργειας διαγωνισμού για τον φωτισμό της Λάρισας στην εταιρεία Εγνατία Οδό ΑΕ, η υποψήφια δήμαρχος Λαρισαίων, Ρένα Καραλαριώτου επισημαίνει τα εξής: 
«Πέντε χρόνια και μια ολοκληρωμένη μελέτη , με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση  ύψους 4 εκατ. ευρώ, έργο του προηγούμενου δημάρχου, δεν ήταν αρκετά για την απερχόμενη δημοτική αρχή ώστε να καταφέρει να διενεργήσει έναν διαγωνισμό για την αντικατάσταση των λαμπτήρων φωτισμού στην πόλη της Λάρισας, με λάμπες τεχνολογίας led.
Σε ένα άνευ προηγουμένου μνημείο προχειρότητας , η απερχόμενη δημοτική αρχή έφερε στο τελευταίο –πριν τις εκλογές- δημοτικό συμβούλιο θέμα για ανάθεση διενέργειας του διαγωνισμού για την αντικατάσταση των λαμπτήρων στη Λάρισα με λαμπτήρες τεχνολογίας led στην εταιρεία Εγνατία Οδό ΑΕ, χωρίς καν να έχουν ενημερωθεί τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου!
Να θυμίσουμε ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή του κ.Τζανακούλη, είχε φροντίσει για την έγκριση δανείου ύψους 4 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, με ολοκληρωμένες μελέτες, ώστε η πόλη της Λάρισας να αποκτήσει τον φωτισμό που χρειάζεται, παράλληλα με σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας –και, άρα, μικρότερη επιβάρυνση στους λογαριασμούς τελών για τους δημότες. Θα μπορούσαν να έχουν εξοικονομηθεί περί τα 1,75 εκατ. ευρώ, εάν είχε προχωρήσει αυτό το έργο.
Αντίθετα, η απερχόμενη δημοτική αρχή, αφού επικαλέστηκε αρχικά τη γραφειοκρατία και στη συνέχεια τον υπερβολικό φόρτο εργασίας της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών παραδέχθηκε το ότι ούτε για τον φωτισμό μπόρεσε να κάνει κάτι, μέσα σε πέντε ολόκληρα χρόνια. Δεν συμβιβαζόμαστε, άλλο, με το μέτριο. Μπορούμε και αξίζουμε καλύτερα».