Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Λαρισαίων κα Ρένα Καραλαριώτου έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

Η απάντηση της δημοτικής αρχής στα όσα επισημάναμε περί θεσμικής εκτροπής του Δημάρχου και το ύφος αυτής έρχεται να επιβεβαιώσει με τον πλέον εμφανή τρόπο πως ο κ. Καλογιάννης διολισθαίνει καθημερινά σε επίπεδα που δεν τιμούν ούτε τον ίδιο, ούτε την πόλη. Δε θα τον ακολουθήσουμε σε χαρακτηρισμούς. Τον παραδίδουμε στην κρίση των πολιτών .

Βρίσκεται σε πανικό και έτσι αποκαλύπτεται το αληθινό πρόσωπο της «εξουσίας» του. 

Ο κ. Καλογιάννης επιμένει να μην μιλάει αναλυτικά για την οικονομική κατάσταση του δήμου Λαρισαίων επί των ημερών του, παρά να ρίχνει τις ευθύνες στα… πολλά δάνεια του κ. Τζανακούλη! 

Αφού επιβεβαιώνει τα 14 εκατ. ευρώ, το ποσό των καταθέσεων του δήμου στο κλείσιμο του 2019 , αποφεύγει να παραθέσει το νούμερο των υποχρεώσεων προς τρίτους πλην δανείων ύψους  5,5 εκατ. ευρώ, τις εκκρεμείς υποχρεώσεις ποσού 4,6 εκατ. ευρώ και τις δόσεις των δανείων που υποχρεούται να αποπληρώσει το 2020, ποσού 1,4 εκατ. ευρώ. Με απλές μαθηματικές πράξεις προκύπτει ότι τα πραγματικά διαθέσιμα είναι περίπου στα 2,5εκ ευρώ, ποσό προφανώς μικρότερο του προβλεπόμενου, εκ του νόμου, ποσού ασφαλείας που αφορά τη μισθοδοσία δυο μηνών των υπαλλήλων (περίπου 5 εκατ. ευρώ), που ο ίδιος στην ανακοίνωση του ψευδώς αναφέρει ότι έχει διασφαλίσει . 

Αποφεύγει συστηματικά σε όλες τις τοποθετήσεις του να παραθέσει τα νούμερα των υποχρεώσεων του Δήμου, νούμερα που επιβεβαιώνονται από τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών,  επειδή πολύ απλά αυτά καταδεικνύουν την  οικονομική αδυναμία του δήμου Λαρισαίων και αποκαλύπτουν γιατί ο ίδιος καιγόταν να περάσει το θέμα του δανείου μέσα στον Ιούλιο. Πολύ απλά ήθελε να προλάβει τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του τρίτου τριμήνου της εκτέλεσης του προϋπολογισμού και όσα αυτά θα αποδείξουν την καταστροφική οικονομική διαχείριση του. 

Αυτή είναι η αλήθεια για τα οικονομικά του Δήμου και τα στοιχεία είναι αδιαμφισβήτητα . 

Αυτό που οφείλει να πράξει πλέον ο δήμαρχος Λαρισαίων είναι να παραδεχθεί το πρόβλημα που έχει δημιουργήσει η πολιτική του στο ταμείο του δήμου και εφόσον το πράξει, εμείς δεσμευόμαστε πως θα στηρίξουμε την (αναγκαστική πλέον ) προσφυγή του στον δανεισμό για να καλυφθούν πρωτίστως λειτουργικές δαπάνες. Κι αυτό, επειδή προέχει η πόλη.