Σε μήνυμά της για την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος, η υποψήφια δήμαρχος, κ.Ρένα Καραλαριώτου, με τη δημοτική παράταξη “Λάρισα Μπροστά”, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Λαρισαίων, σημειώνει τα εξής:
“Δεν μπορούμε σε μια και μόνη λέξη, το Ολοκαύτωμα, να χωρέσουμε την οδύνη, τον σπαραγμό, τη φρίκη και τον αποτροπιασμό για αυτό το ιστορικό έγκλημα. Μπορούμε, όμως, πάντα να βεβαιώνουμε τη θέληση και την υπόσχεσή μας: Ποτέ ξανά. Ποτέ ξανά μίσος και θρηνωδία.
Για μας τους Λαρισαίους, το Ολοκαύτωμα σημαίνει ότι η Λάρισα έχασε ένα κομμάτι από την ταυτότητά της, την ιστορία και τη συλλογική της μνήμη –ένα μέλος από το πνευματικό της σώμα.
Για μας τους Λαρισαίους, το Ολοκαύτωμα ήταν η οδυνηρή απώλεια φίλων, συγγενών και συμπατριωτών, με τους οποίους οι γονείς μας είχαν ιδιαίτερους δεσμούς, είχαν δεσμούς καρδιάς, αγάπης και αλληλεγγύης.
Αν κάτι μας διδάσκει το Ολοκαύτωμα και τα εκατομμύρια των θυμάτων, είναι ότι δεν δικαιολογείται επανάπαυση. Οφείλουμε διαρκώς να καλλιεργούμε την ιδέα για μηδενική ανοχή σε ανάλογα φαινόμενα. Και να κληροδοτούμε αυτές τις δημοκρατικές περγαμηνές μας από γενιά σε γενιά, μέσα από εκδηλώσεις θύμησης.
Γιατί η λήθη είναι επικίνδυνη. Η λήθη οδηγεί στην επανάληψη των ίδιων ιστορικών λαθών.
Απέναντι στο τέρας του φανατισμού και τη μισαλλοδοξία, το πιο ισχυρό όπλο της Δημοκρατίας μας είναι η αποκατάσταση της Κοινωνικής Ισότητας –μια προσπάθεια που οφείλει να είναι κοινή, σε εθνικό επίπεδο. Με εγρήγορση και επαγρύπνηση, σε όλα τα επίπεδα.
Είναι υποχρέωσή μας να εγγυόμαστε τις πανανθρώπινες αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας και του σεβασμού της διαφορετικότητας. Το μήνυμα που στέλνει η θυσία των θυμάτων του Ολοκαυτώματος είναι η αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς. Η μνήμη τους ας είναι αιώνια…”