Στους διαδρόμους του ισογείου και του πρώτου ορόφου αθλούνται οι περίπου 400 μαθητές του 13ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, στη συνοικία Αβέρωφ. Να σημειωθεί ότι είναι το Δημοτικό με τους περισσότερους μικρούς μαθητές στη Λάρισα και το δεύτερο πολυπληθέστερο σε όλη τη Θεσσαλία. Γονείς και δάσκαλοι ζητούν να αποδοθεί στη σχολική μονάδα το οικόπεδο που συνορεύει με τον αύλειο χώρο του σχολείου, μέσα στο οποίο βρίσκεται εγκαταλειμμένο, μισογκρεμισμένο κτίριο ενός Συνεταιρισμού που έχει πάψει να λειτουργεί εδώ και μια δεκαετία.
Το 13ο Δημοτικό Σχολείο επισκέφθηκε η υποψήφια δήμαρχος, Ρένα Καραλαριώτου, προκειμένου να ακούσει τα αιτήματα των γονέων και δασκάλων. Την επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λάρισα Μπροστά» υποδέχθηκαν ο διευθυντής του σχολείου, Αστέριος Σίμος και η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Θωμαή Καρέλα, δάσκαλοι και γονείς των παιδιών. Όπως ανέφεραν, οι μαθητές κάνουν τη γυμναστική τους στους διαδρόμους σε …δύο επίπεδα, οι μικρότερες τάξεις στο ισόγειο και οι μεγαλύτερες τάξεις στον πρώτο όροφο, όταν οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν την έξοδο στην αυλή. Το ζήτημα έχει τεθεί επανειλημμένα υπόψη της δημοτικής αρχής, χωρίς να υπάρχει ανταπόκριση.

«Ως η επόμενη δημοτική αρχή, θα εξετάσουμε άμεσα το αίτημα για την απόδοση του οικοπέδου στο σχολείο σας, προκειμένου να μπορούν τα παιδιά μας να αθλούνται σωστά, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν. Η δημοτική αρχή Καλογιάννη επιλέγει, και σε τούτη την περίπτωση, να αδιαφορεί για τις συνοικίες και τις ανάγκες των κατοίκων τους. Είναι ζήτημα παιδείας και πολιτισμού να έχουμε σωστά οργανωμένες σχολικές μονάδες, που να καλύπτουν τις ανάγκες των παιδιών μας, ιδίως αυτών που βρίσκονται σε τούτη την τρυφερή ηλικία», σημείωσε η κ.Καραλαριώτου.
Την υποψήφια δήμαρχο συνόδευαν οι υποψήφιοι της δημοτικής παράταξης «Λάρισα Μπροστά», Κωνσταντίνος Καλαμπαλίκης, Ελένη Σιαματά-Μπούτλα, Ιωάννα Γκουσγκούνη, Βασίλης Καρατάσιος, Βασίλης Ζιώγας, Βιβή Τσιούρβα, Σέβη Κωτίνα και Δημήτρης Δανιλούλης.