Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και η Διεύθυνση Αθλητισμού Πολιτισμού & Κοινωνικής Πολιτικής επιδιώκοντας να διαμορφώσει ένα πρόγραμμα λειτουργίας σύγχρονου Παιδικού Σταθμού, ανακοινώνουν την εφαρμογή του πρότυπου παιδαγωγικού προγράμματος OPEN SYSTEM (ανοιχτό σύστημα) με την παιδαγωγική εποπτεία του επίτιμου καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Λάκη Κουρετζή, σε 8 Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου.

Το  πρόγραμμα που εφαρμόζεται με επιτυχία σε πρότυπους παιδικούς σταθμούς  στον ευρωπαϊκό χώρο, διεξάγεται με τη λειτουργία εργαστηρίων αισθητικής αγωγής-δημιουργικής απασχόλησης και έκφρασης, ενεργοποιεί τα παιδιά μέσα από αισθησιοκινητικές, χειροτεχνικές απασχολήσεις και κατασκευές δίνοντας τη δυνατότητα σωματικής έκφρασης (ψυχοκινητική) και παρεμβάσεων στο χώρο. Έχει τη δυνατότητα ανάπτυξης μουσικοηχητικών δραστηριοτήτων, θεατρικού παιχνιδιού (συναισθηματική/ πνευματική αφύπνιση), περιβαλλοντικής-οικολογικής αγωγής και ισοδύναμης καλλιέργειας και ανάπτυξης  των πέντε αισθήσεων.

Για την άρτια εφαρμογή του προγράμματος, το προσωπικό των παιδικών σταθμών το προηγούμενο χρονικό διάστημα παρακολούθησε θεωρητικά και βιωματικά σεμινάρια με την παιδαγωγική εποπτεία του Λάκη Κουρετζή και επισκέφτηκε παιδικούς σταθμούς που εφαρμόζεται το ίδιο πρόγραμμα.

Παράλληλα ομάδα εμψυχωτών θα  στηρίζει το προσωπικό για την εφαρμογή του προγράμματος δύο (2) φορές την εβδομάδα.