Σε γιορτινή ατμόσφαιρα μπήκαν τα προσφυγόπουλα που διαμένουν σε διαμερίσματα στη Λάρισα στο πλαίσιο του προγράμματος Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης για την Ένταξη και τη Στέγαση – ESTIA, λίγο πριν να έρθει ο καινούριος χρόνος.

Σε μία χαρούμενη γιορτή που διοργάνωσε το προσωπικό της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Λάρισας (ΔΗ.Κ.Ε.Λ.) στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Αγίου Κωνσταντίνουτου Δήμου Λαρισαίωνμοιράστηκαν δώρα και παιχνίδια στα παιδιά από τις προσφυγικές οικογένειες της Λάρισας.

Τα δώρα ήταν προσφορά της γερμανικής εθελοντικής οργάνωσης LiebeImKarton.

Εκτός από τις οικογένειες και το προσωπικό του ESTIAστη Λάρισα, το παρών στην όμορφη αυτή εκδήλωση έδωσαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων, κ. Δημήτρης Δεληγιάννης, ο πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Λ., κ. Κωνσταντίνος Ρεβήσιος, οι οποίοι μίλησαν στους παρευρισκόμενους ευχόμενοι τα καλύτερα για τη νέα χρονιά, καθώς και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΗ.Κ.Ε.Λ., κ. Πόπη Καφαλή.

Εκεί ήταν η διευθύντρια των ΚΑΠΗ, κ. Γιαννίκη, μαζί με το προσωπικό της ΤΟΜΥ Αμπελοκήπων. Παρόντες ήταν και οι εθελοντές κ.κ. Κουσιώρας και Ζαχαρακοπούλου που ανέλαβαν το ρόλο της φωτογράφισης και του Αγίου Βασίλη αντίστοιχα.

Τη γιορτινή νότα συμπλήρωσαν τα παραδοσιακά εορταστικά γλυκά που ετοίμασαν οι μητέρες των προσφυγόπουλων, φέρνοντας στη Λάρισα γεύσεις από τις πατρίδες τους. Τα παιδιά χόρεψαν, τραγούδησαν, αντάλλαξαν ευχές και αποχαιρέτησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το 2019.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες συνεργάζεται με την ελληνική Κυβέρνηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση για την παροχή στέγασης σε διαμερίσματα και τη στήριξη μέσω προπληρωμένων καρτών των προσφύγων και αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης για την Ένταξη και τη Στέγαση – ESTIA, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.