Τις πρωτοβουλίες που πρόκειται να αναλάβει για «τα προβλήματα των ΣΣΕ. της ανεργίας και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων» θα παρουσιάσει η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας σε  συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσει μεθαύριο Παρασκευή 26 του μηνός.

Σε ανακοίνωση του για το θέμα, το ΕΚΛ επισημαίνει: «……Οι άνεργοι και οι νέοι άνθρωποι χρειάζονται πλήρη και σταθερή εργασία, με ΣΣΕ, αυξήσεις στους μισθούς, ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα και όχι τα γνωστά επιδοτούμενα προγράμματα ασπιρίνες ή τα προγράμματα Κοινωφελούς εργασίας και Βάουτσερ, που απλά ανακυκλώνουν την ανεργία με επιδοτούμενες ολιγόμηνες προσλήψεις μικρού μέρους των ανέργων στις θέσεις αυτών που απολύονται, εξασφαλίζοντας δωρεάν εργατικό δυναμικό και ζεστό χρήμα σε εργοδότες, αλλά και σε διάφορα ΚΕΚ που κάνουν σεμινάρια.

Οι άνεργοι και οι νέοι που πιάνουν δουλειά ή περιμένουν απ’ αυτά να καλύψουν κάποιες ελάχιστες ανάγκες τους, δεν πρέπει να αποδέχονται αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, να συμβιώνουν με την ανεργία, την μερική απασχόληση, τα εξευτελιστικά μεροκάματα και χωρίς δικαιώματα….»

ert.gr