Με πρωτοβουλία του κοινωνικού δικτύου  «Κανείς Μόνος» και της βουλευτή Λάρισας Ευαγγελίας Λιακούλη, σε συνεργασία με το Δήμο Λαρισαίων και το Εργαστήρι Ζωής-Τμήμα Εικαστικών του ΟΚΑΝΑ, οργανώνεται πρωτότυπη δράση στην πόλη της Λάρισας, η οποία είναι ανοιχτή στο κοινό και θα πραγματοποιηθεί το  Σάββατο 7 Μαρτίου στις 9.00 π.μ, με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Γυναίκας. 

Η πρωτοβουλία αφορά παρέμβαση αισθητικής ανάπλασης και αναμόρφωσης στην ¨πλατεία Πατέρα¨, που βρίσκεται  μεταξύ των οδών 23ης Οκτωβρίου και Υψηλάντου, στη συνοικία του Αγ Κωνσταντίνου.

Η συγκεκριμένη δράση, «υιοθετεί» και αναμορφώνει μια μικρή πλατεία στο κέντρο της πόλης, που βρίσκεται στην είσοδο και έξοδό της, με στόχο να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη, να εκφράσει σεβασμό και αγάπη στο περιβάλλον, να εκφράσει φροντίδα και έμπρακτο ενδιαφέρον για την πόλη, αναδεικνύοντας την ευαισθησία, την καλαισθησία αλλά και την φροντίδα, που ταυτίζονται κυρίως με την ιδιοσυγκρασία και τη φύση της Γυναίκας.

Ο σχεδιασμός της δράσης αφορά στην τοποθέτηση λουλουδιών, αναμόρφωση των παρτεριών, βάψιμο και λουστράρισμα των ξύλινων επιφανειών, δημιουργία βραχόκηπου με την παράλληλη αναδημιουργία του χώρου με γλάστρες, τοποθέτηση διακοσμητικών εξωτερικού χώρου κλπ .

Οι πολίτες, γυναίκες και άνδρες, θα πραγματοποιήσουν στον χώρο όλες τις αναγκαίες παρεμβάσεις.

Τα παιδιά του Εικαστικού Τμήματος του Εργαστηρίου Ζωής, θα φτιάξουν στο χώρο τις δικές τους εικαστικές δημιουργίες, θα συμμετέχουν στη δράση και θα εκπαιδευτούν στη συλλογική δράση και στη συμμετοχή  

Ολοι οι συνεργαζόμενοι φορείς και πρόσωπα, καλούν τους πολίτες να πλαισιώσουν τη δράση η οποία θα ξεκινήσει το πρωί του Σαββάτου ώρα 9, στην «πλατεία Πατέρα», στη συνοικία του Αγ Κωνσταντίνου, προκειμένου να διατρανώσουν όλοι μαζί το μήνυμα «Αλλάζω την πόλη μου, Αλλάζω τη ζωή μου..Συμμετέχω! Κανείς Μόνος», ενώ στις 11 το πρωί θα επισκεφθούν το χώρο οι επίσημες αρχές.