Ιδιαίτερα ικανοποιημένος δήλωσε ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης, μετά την πρώτη δικαίωση της Δημοτικής Αρχής στην προσπάθεια της για την κατάργηση του ειδικού τέλους 80% στο τιμολόγιο του πόσιμου νερού.

Αναφορικά με το θέμα αυτό μίλησε στην ΕΡΤ Λάρισας, τονίζοντας τα εξής: «Το 2015 ίσχυε η μη επιβολή του τέλους αλλά για τον προϋπολογισμό του 2016 είχαμε πρόβλημα σε σχέση με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Προσφύγαμε όπως προβλέπεται από τον νόμο στην επιτροπή του άρθρου 152 και ήρθε χθες απόφαση που μας δικαιώνει τελικά.

Αυτό είναι μια θετική εξέλιξη όσον αφορά τον σχεδιασμό της πολιτικής μας σε σχέση με το νερό. Θέλουμε ένα τιμολόγιο φθηνό, ώστε να δώσουμε την δυνατότητα σε όλους τους συμπολίτες να είναι πιο συνεπείς, πράγμα που μέχρι στιγμής δεν επιτυγχάνεται απόλυτα και πιστεύω ότι στο άμεσο μέλλον και εμείς θα είμαστε πιο αυστηροί και πιο πιεστικοί για να διασφαλίσουμε την βιωσιμότητα της επιχείρησης στο μέλλον. Γνωρίζουμε ότι περνάμε μια συγκυρία οικονομικά δύσκολη, έχουμε το πιο φθηνό νερό σήμερα σε όλη την Ελλάδα, οι λογαριασμοί των 15 ευρώ το τρίμηνο δεν αποτελούν κόστος και μέγεθος για τον οικονομικό προϋπολογισμό των συμπολιτών μας».

Ert.gr