Αυτονομούνται εκ νέου τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας βάσει νέου σχεδιασμού της κυβέρνησης ο οποίος θα υλοποιηθεί εντός του 2016. Την είδηση έδωσε ο υπουργός Ανδρέας Ξανθός κατά την χθεσινή επίσκεψή του στην Λάρισα όπου είχε σειρά επαφών με φορείς της Υγείας στο χώρο του Πανεπιστημιακού.

Σε ότι αφορά τις προσλήψεις στον χώρο της Υγείας, ο υπουργός έκανε λόγο για  985 θέσεις μη ιατρικού προσωπικού οι οποίες βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο και ανακοίνωσε άλ- λες 2.440 θέσεις μόνιμου προσωπικού, εντός του έτους, εκ των οποίων 740 θα είναι γιατροί. Αναφερόμενος επίσης στις αλλαγές που πρόκειται να γίνουν στο σύστημα των προμηθειών, τόνισε ότι «μπορεί να αποτελέσουν πηγή εξοικονόμησης πόρων, αφού δεν θα υπάρχει πλέον καμία ασυλία σε μηχανισμούς προκλητής ζήτησης, σπατάλης, διαφθοράς και εξαπάτησης του αρρώστου»

Στη χθεσινή περιοδεία του στη Λάρισα, ο υπουργός Υγείας συνοδευόταν από τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ, Νέστορα Αντωνίου, την υποδιοικήτρια, Αγγέλα Βαγενά και τον διοικητή των διασυνδεόμενων νοσοκομείων, Παναγιώτη Νάνο. Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο συναντήθηκε και με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, ενώ στη σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε εκεί συμμετείχαν και αρκετοί Θεσσαλοί βουλευτές. Συγκεκριμένα, οι βουλευτές Λάρισας Άννα Βαγενά, Χρήστος Κέλλας, Κώστας Μπαργιώτας και Γιώργος Κατσιαντώνης, οι βουλευτές Μαγνησίας Ανδρέας Μεϊκόπουλος και Χρήστος Μπουκώρος, οι βουλευτές Τρικάλων Σάκης Παπαδόπουλος, Χρήστος Σιμορέλης και Παναγιώτα Δριτσέλη και ο βουλευτής Καρδίτσας, Σπύρος Λάππας.

Το απόγευμα παρουσία του υπουργού ακολούθησε σύσκεψη των τμημάτων Υγείας των τεσσάρων νομαρχιακών επιτροπών Θεσσαλίας του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία και των βουλευτών Σάκη Παπαδόπουλου και Σπύρου Λάππα.