Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά οι Εθελοντές Οδοντίατροι του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λάρισας πραγματοποιούν δράσεις πρόληψης στοματικής υγείας και υγιεινής στο 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Λάρισας που λειτουργεί στη φυλακή της πόλης. Πρόκειται για δράσεις με πολλαπλά μηνύματα και ενθαρρυντικά αποτελέσματα.
Οι Εθελοντές Οδοντίατροι  στην πρόσφατη επίσκεψή τους ανέλυσαν βασικές έννοιες και μίλησαν για την πρόληψη του καρκίνου του στόματος. Ακολούθως, τους μίλησαν για την συνειδητοποίηση της αξίας του καθημερινού βουρτσίσματος των δοντιών και της παρυφής των ούλων.

Θεωρώντας ότι οι βιωματικές ασκήσεις συμβάλλουν στην κατανόηση της σωστής τεχνικής, διαχώρισαν τους εκπαιδευόμενους σε υπο-ομάδες και τους έδειξαν το σωστό βούρτσισμα με πλαστικό μοντέλο στόματος. Ακολούθως, οι εκπαιδευόμενοι έβαψαν τις οδοντικές πλάκες με δισκία που χρωματίζουν. Είδαν την εικόνα του στόματός τους στον καθρέφτη πριν ακολουθήσει συμπληρωματικό βούρτσισμα με οδοντόβουρτσες εμποτισμένες με οδοντόκρεμα. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με ενδοστοματική εξέταση και καταγραφή στοματικής υγείας.

Στις ευχαριστίες των εκπαιδευόμενων οι εθελοντές απάντησαν ότι είναι ευθύνη τους να εργάζονται για την πρόληψη και προαγωγή της στοματικής υγείας, προσφέροντας συγχρόνως στήριξη σ’ αυτούς που διεκδικούν δεύτερη ευκαιρία στη ζωή τους. «Τα δικαιώματα των κρατουμένων μας αφορούν», τόνισαν χαρακτηριστικά.
Η αξία του εγχειρήματος επιβεβαιώνεται από το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των έγκλειστων εκπαιδευόμενων σ’ αυτό «το ανοιχτό σχολείο». Η δυναμική συμμετοχή τους βοηθάει στην απόκτηση αναγκαίων γνώσεων, συμπεριφορών και δεξιοτήτων.
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Στάθης Κουτσογιάννης και Ανδρέας Κλειούσης καθώς και οι οδοντίατροι Μιχάλης Κατσουράκης, Αθηνά Ζηνούλη, Βασιλική Βογιατζή, Βασιλική Γελαλή, Γιάννης Τσολάκης, Έλενα Νούλα, Αλεξάνδρα Δημογιάννη και η Βιολέτα Μπέη – Φουντή, που έχει την ευθύνη του όλου εγχειρήματος.