Από τις 25 ως τις 29 Μαρτίου 2019, ο Μύλος του Παππά θα φιλοξενήσει μια πενθήμερη σειρά εργαστηρίων του ευρωπαϊκού έργου DeTalks, με τη συμμετοχή ερευνητών και εκπαιδευτών στις παραστατικές τέχνες και στη γλωσσική εκπαίδευση από 7 χώρες (Ελλάδα, Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Σουηδία, Ουγγαρία, Ολλανδία), υπό το συντονισμό του ΣΜουΘ.
Το έργο DeTalks, χρηματοδοτούμενο από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+, έχει ως στόχο να υποστηρίξει τη γλωσσική εκπαίδευση νέων μεταναστών, αιτούντων ασύλου και προσφύγων, ενισχύοντας την με στοιχεία της μη λεκτικής επικοινωνίας: τη γλώσσα του σώματος, εκφράσεις, χειρονομίες κ.ά.
Η ομάδα των συμμετεχόντων θα ανταλλάξει στη Λάρισα τα αποτελέσματα της έρευνας σχετικά με μεθόδους από τους χώρους της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης και της μη τυπικής εκπαίδευσης βασισμένες στη μη λεκτική επικοινωνία και από κοινού θα τις δοκιμάσει και θα τις αξιολογήσει σχετικά με την καταλληλότητά τους να εφαρμοστούν για να ενισχύσουν τη γλωσσική εκπαίδευση προσφύγων, μεταναστών και αιτούντων άσυλο.
Η κοινοπραξία του DeTalks αποτελείται από 7 εταίρους οργανισμούς (και 13 ακόμη συνεργάτες): το Folkuniversitetet, το μεγαλύτερο οργανισμό γλωσσικής εκπαίδευσης προσφύγων στη Σουηδία, και 6 βασικούς εταίρους, μέλη του διεθνούς δικτύου ROOTS & ROUTES.
Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν σε κλειστό κύκλο συμμετεχόντων, με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων.