Προφεστιβαλική εκδήλωση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ 100 χρόνια- 50 χρόνια ΚΝΕ» με σύνθημα «Ήταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ. Δύσκολος δρόμος!... Σίγουρος δρόμος... Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος!» στο Πάρκο Χρωμάτων στη Νεάπολη (Χατζηλαζάρ- τέρμα Σαρίμβεης), την Πέμπτη 30 Αυγούστου, στις 7μ.μ. από τις Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ Νεάπολης και του 4ου Διαμερίσματος και τις ΚΝΕ.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
•    7μμ Δραστηριότητες για παιδιά
•    8μμ Συναυλία με τον Δημήτρη Φωτιάδη
•    9μμ Ομιλία από τον Ελισσαίο Βαγενά, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών  Σχέσεων του ΚΚΕ.
•    9.30μμ προβολή βίντεο για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ.
Οπως σημειώνεται στο δελτίο Τύπου "Έλα και εσύ στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ μας! Φέτος γιορτάζουμε τα 100 χρόνια ζωής και δράσης του ηρωικού ΚΚΕ και τα 50 χρόνια της Νεολαίας του, της ΚΝΕ!
Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ απαντάμε κατηγορηματικά: Ναι! Μαζί μπορούμε να κατακτήσουμε ένα δίκαιο, όμορφο μέλλον. Σε αυτόν το δρόμο, μαζί μας, καλούμε κάθε νέο και νέα να βαδίσει!
Έλα μαζί μας στον αγώνα για μία ζωή με σύγχρονα δικαιώματα και πραγματική ελευθερία, για τη σοσιαλιστική - κομμουνιστική κοινωνία!
Η νεολαία της Λάρισας έχει θέση στα Φεστιβάλ σε όλες τις πόλεις και τα χωριά για να δει από πρώτο χέρι γιατί το ΚΚΕ και η ΚΝΕ όχι μόνο αντέχουν στο χρόνο, αλλά είναι κάτι πραγματικά νέο και βγαίνει μέσα από τα σπλάχνα του ίδιου του λαού και της νεολαίας!"