Το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών νομού Λάρισας (ΠΟ.Κ.Ε.Λ.) σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι "σ’ αυτές τις δύσκολες μέρες που βιώνουμε και σε μια προσπάθεια να αξιοποιήσουμε δημιουργικά το χρόνο μας, μένοντας στο σπίτι, ανακοινώνει ότι ξεκινά να συγκεντρώνει την ύλη του 2ου τεύχους, του ετήσιου λογοτεχνικού περιοδικού «ΛεξΩτεχνίες», που οποίου το 1ο τεύχος κυκλοφόρησε το Δεκέμβριο του 2019.

Το νέο τεύχος θα είναι αφιερωμένο στο Νίκο Καζαντζάκη και τον Κωνσταντίνο Κούμα, ενώ πρόθεση του ΠΟΚΕΛ είναι να κυκλοφορήσει στα τέλη του φθινοπώρου του τρέχοντος έτους

Υπενθυμίζεται ότι το περιοδικό «ΛεξΩτεχνίες» περιλαμβάνει κυρίως διηγήματα, ποίηση, αφιερώματα σε καταξιωμένους λογοτέχνες, ζωγραφική, άρθρα γενικότερου ενδιαφέροντος, κ.α., ενώ παράλληλα καταγράφονται και οι ετήσιες δράσεις του Συλλόγου.

Στο περιοδικό μπορούν να συμμετέχουν με κείμενα, άρθρα, ποιήματα, διηγήματα, φωτογραφίες, κ.α., εκπαιδευτικοί, μέλη του ΠΟΚΕΛ (απαραίτητη η εγγραφή στο Σύλλογο και η συνδρομή τεύχους), αλλά και άνθρωποι των γραμμάτων και τεχνών, με αναγνωρισμένο λογοτεχνικό και άλλο έργο (ζωγραφική, φωτογραφία, γλυπτική, κ.α.).

Το περιοδικό λειτουργεί 5μελής Συντακτική Ομάδα, η οποία μετά από ολομέλεια, επιλέγει τα κείμενα, με αυστηρά ποιοτικά και ποσοτικά κριτήρια, σύμφωνα με τις ανάγκες κάθε τεύχους, καθώς ο αριθμός των σελίδων είναι περιορισμένος. Κείμενα που δε θα επιλεχθούν για το παρόν τεύχος είναι πιθανό να συμπεριληφθούν σε κάποιο επόμενο.

Μέγιστος αριθμός λέξεων για τα κείμενα ορίζονται οι 2.000 (γραμματοσειρά: Times New Roman, μέγεθος: 12, διάστιχο: 1,5), ενώ τα ποιήματα θα πρέπει να περιέχουν μέχρι 50 στίχους.

Προτιμώνται αδημοσίευτα έργα, αλλά δεν αποκλείονται και δημοσιευμένα, αρκεί να αναγράφεται το έντυπο και ο χρόνος της 1ης δημοσίευσης. Τα κείμενα πρέπει να αποσταλούν μόνο ηλεκτρονικά, στο e-mail : pokel.periodiko@gmail.com μέχρι 15 Ιουνίου 2020, καθώς πέραν αυτής της ημερομηνίας δε θα γίνονται δεκτά.

Το ΠΟΚΕΛ εύχεται υγεία σε όλους, δύναμη και υπομονή, ώστε να γυρίσουμε το συντομότερο στις επάλξεις της πνευματικής δημιουργίας".