Με πρωτοβουλία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 10 Μαρτίου 2018, μεγάλη σύσκεψη με εργαζόμενους που μετακινούνται καθημερινά με τον προαστιακό σιδηρόδρομο Λάρισα – Θεσσαλονίκη, προκειμένου να πάνε στην εργασία τους, για να συζητηθούν τα ζητήματα της εξασφάλισης σημαντικής έκπτωσης στα εισιτήρια και άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην μετακίνησή τους.

Μετά από δημιουργική συζήτηση, αποφασίσθηκαν ομόφωνα τα εξής, προκειμένου να υπογράψει το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, την σύμβαση με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την εξασφάλιση της έκπτωσης της τιμής της κάρτας μετακίνησης:

Το ποσοστό της έκπτωσης στην τιμή της κάρτας που διεκδικεί το ΕΚΝΛ, για πάνω από 100 εργαζόμενους να είναι 50% και όχι 20% όπως προτείνει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Και αυτό γιατί οι μισθοί των εργαζόμενων που αναγκάζονται να μετακινηθούν καθημερινά για να πάνε στην δουλειά τους, έχουν μειωθεί σημαντικά (υπάρχουν εργαζόμενοι που δίνουν έως και το 60% του μισθού τους στα εισιτήρια για να πάνε στη δουλειά), η φορολογία τους έχει αυξηθεί κατά πολύ, ενώ αντιθέτως οι τιμές των εισιτηρίων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ αυξήθηκαν έως και 200%, σε σχέση με 10-12 χρόνια πριν.

Από την τιμή της κάρτας που εκδίδει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, να αφαιρεθούν τα Σαββατοκύριακα και οι αργίες που δεν μετακινούνται οι εργαζόμενοι για την δουλειά τους, γιατί είναι άδικο να πληρώνουν για τις ημέρες που δεν μετακινούνται.

Να υπάρχουν και κάρτες 15θήμερης διάρκειας.

Να υπάρχει μείωση συνολικά της αξίας του εισιτηρίου του προαστιακού Λάρισα-Θεσσαλονίκη, όπως συμβαίνει στην Αττική.

Να αναχωρούν στην ώρα τους τα δρομολόγια, γιατί πολλοί εργαζόμενοι καθυστερούν να φτάσουν στην εργασία τους.

Να εξασφαλισθούν καλύτερες συνθήκες στα ταξίδι (καθαριότητα, θέρμανση το χειμώνα, ψύξη το καλοκαίρι, να μην υπάρχουν όρθιοι).

Σε περίπτωση που η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν αποδεχτεί τις προτάσεις του ΕΚΝΛ και των εργαζομένων, θα εξεταστεί η μετακίνηση με άλλα μέσα μεταφοράς, που θα εξασφαλίσουν πολύ φθηνότερο εισιτήριο.

Επιπλέον η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, προτίθεται να πάρει πρωτοβουλία για την διεκδίκηση φθηνότερου εισιτηρίου για την μετακίνηση των εργαζομένων και στα δρομολόγια προς Βόλο και προς Αθήνα, για αυτό καλεί όσους εργαζόμενους ταξιδεύουν με τον ΟΣΕ σ’ αυτά τα δρομολόγια για την εργασία τους, να απευθύνονται στο Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, στο τηλέφωνο 2410 250708 και στα γραφεία του, από 8.30 π.μ έως 2 μ.μ και το απόγευμα 6.30 μ.μ έως 8.30 μ.μ.