Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από σήμερα με την κακοκαιρία «Μήδεια» να έρχεται στη χώρα μας και να ξεκινά με βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και νότια.

Το πρώτο κύμα χιονοπτώσεων αναμένεται από το μεσημέρι στα κεντρικά και βόρεια ακόμα και στις πεδινές περιοχές. 

Στα κεντρικά και τα βόρεια αναμένονται βροχές ή χιονόνερο, χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά και βαθμιαία και σε πεδινές περιοχές, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την κεντρική Στερεά και την Ήπειρο.

Ειδικότερα στη Θεσσαλία αναμένονται νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία στα βόρεια χιονόνερο.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στα ορεινά και βαθμιαία στα ημιορεινά της Θεσσαλίας. Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές μετά το μεσημέρι.

Στη Λάρισα σύμφωνα με τις προβλέψεις η χιονόπτωση θα ξεκινήσει αργά το βράδυ του Σαββάτου και θα συνεχιστεί έως το πρωί της Κυριακής, ενώ στην συνέχεια θα είναι αρκετά εξασθενημένη.

Η θερμοκρασία από την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, οπότε και σταματούν οι χιονοπτώσεις στην περιοχή της Λάρισας, αν και θα επικρατεί ηλιοφάνεια, θα είναι χαμηλή με τις μέγιστες τιμές της να φτάνουν το μεσημέρι μέχρι τους 2 βαθμούς Κελσίου. 

Σε κατάσταση ετοιμότητας βρίσκεται το Αυτοτελές τμήμα Πολιτικής Προστασίας και όλος ο μηχανισμός του δήμου Λαρισαίων, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τυχόν προβλήματα που προκαλέσει η αναμενόμενη κακοκαιρία, με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις, τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τον παγετό.

Eπίσης σε επαγρύπνηση βρίσκεται και ο μηχανισμός της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση του κύματος κακοκαιρίας.