Με σύνθημα «να γυρίσουμε τον κόσμο ανάποδα για να σταθούμε όρθιοι» άνοιξε χθες το απόγευμα τις πύλες του, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, το 14ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ. Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ολοκληρώνονται σήμερα και περιλαμβάνουν εκτός από ομιλίες και συναυλίες, εκθέσεις φωτογραφίας, βιβλιοπωλείο και θεματικά περίπτερα.
Η πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ περιλάμβανε συζήτηση με θέμα τα κοινά αγαθά και τους αγώνες για την υπεράσπιση τους. Στη συζήτηση συμμετείχαν ο Πανεπιστημιακός Δημήτρης Κωτσάκης, ο Τάσος Κεφαλάς από το Δίκτυο Μεσοχώρα – Αχελώος SOS και ο Βαγγέλης Γαλανόπουλος, Κίνηση Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το Νερό.
Στις 10 το βράδυ ακολούθησαν συναυλίες με τους Jamming Farmers, Lawbreakers, Dendrites και The Speakeasies Swing Band.
Τα μικρά παιδιά συμμετείχαν σε δραστηριότητες με τα παιχνίδια του κόσμου από το Πρόγραμμα Προαγωγής αυτοβοήθειας Λάρισας. Τα «Παιχνίδια του Κόσμου» είναι ξύλινα, παραδοσιακά, χειροποίητα παιχνίδια από διάφορους πολιτισμούς ανά τον κόσμο, για παιδιά και ενήλικες.
Η δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων του 14ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ περιλαμβάνει τις εξής εκδηλώσεις:
18.30 Παιχνίδια του κόσμου, από το Πρόγραμμα Προαγωγής αυτοβοήθειας Λάρισας Διαπολιτισμικά παιχνίδια για παιδιά, από το σχολείο αλληλεγγύης.
19.30 Συζήτηση με θέμα: «Ανεργία, επισφάλεια, υποτίμηση της ζωής μας: να οργανωθούμε- να αντισταθούμε – να σταθούμε όρθιοι/ες». Συμμετέχουν: Σέργιος Μαρούδας, Λάντζα Λάρισας, Χρήστος Ξαγοράρης, Generation_400, Παντελής Απότσος, Δίκτυο Ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων Θεσ/κης, Ξοπλίδης Παναγιώτης , Σωματείο βιβλίου και χάρτου Θεσ/κης, μέλος της Ελευθεριακής Συνδικαλιστικής Ένωσης (ΕΣΕ) Ιωαννίνων.
22.00 Συναυλίες: Ψύλλοι στ΄άχυρα, Λάληδες και Mess στο τεκέ.

ert.gr