Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 11η Συνάντηση Χορωδιών, που διοργάνωσε και φέτος ο Δήμος Τεμπών – ΔΟΠΑΠΕΠ (Μουσική Σχολή ) το Σάββατο το βράδυ στο Συκούριο.

Στη συνάντηση απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος επισημαίνοντας την αμέριστη στήριξη του Δήμου στο θεσμό.

"Φίλες και Φίλοι.

2005 - 2016. Ενδέκατη συνάντηση χορωδιών στο Συκούριο. 

Η δημοτική Αρχή μέσω του πολιτιστικού οργανισμού του Δήμου Τεμπών στηρίζει την αποψινή πολιτιστική συνάντηση. 

Η μικτή χορωδία Συκουρίου συνεχίζει την πλούσια μουσική πολιτιστική παράδοση αυτού του τόπου. 

Τα μέλη της χορωδίας μέσα από τον εθελοντισμό και την αγάπη για την μουσική παράδοση, κρατούν ζωντανή την κοινωνική συνοχή. 

Το όραμά μας είναι κοινό. 

Θέλουμε να στηρίζουμε προσπάθειες που έχουν πολιτιστική αξία μέσα και έξω από τα όρια Δήμου μας. 

Καλή επιτυχία στην διοργάνωση". 

Εκατόν πενήντα περίπου άνθρωποι μέλη τεσσάρων χορωδιών, που τους ενώνει η αγάπη και το μεράκι για τη χορωδιακή μουσική, αντάμωσαν το Σάββατο στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Συκουρίου και προσφέρανε  ένα ποικίλο μουσικό πρόγραμμα, γεμάτο κανταδόρικες μελωδίες, που μας  γυρίσαν σε νοσταλγικές εποχές, αλλά και άλλες λαϊκές που μας φέρανε  κοντά στο σήμερα. 

Την εκδήλωση συνδιοργανώσαν  ο Δήμος Τεμπών, ο Δ.Ο.Π.Α.ΠΕ..Π Τεμπών η μικτή χορωδία Συκουρίου, ενώ συνδιοργανωτής  ηταν και η Περιφέρεια Θεσσαλίας -    Περιφερειακή Ενότητας Λάρισας. 

Συμμετείχαν : Η χορωδία του Συλλόγου Επτανησίων Φθιώτιδος «Ιωάννης Κουντούρης» υπό την δ/νση του μαέστρου Ιωάννη Σαράτση, η Δημοτική χορωδία Αγιάς «Δημήτριος Τζιτζιλέρης» υπό την δ/νση της μαέστρου Δημ. Μπουρντένα, η Δημοτική Χορωδία Κατερίνης υπό την δ/νση του μαέστρου Γιάννη Αδαμίδη και η μικτή χορωδία Συκουρίου υπό την δ/νση Κ. Ταμβακά. Στο πιάνο συνοδεύουν αντίστοιχα οι: Μ. Παπαποστόλου, η Στ. Μπόζαρλη, η Ελένη Σαμακοβλή και η Εύη Γιαμοπούλου. 

Η είσοδος ηταν ελεύθερη για το κοινό. Το αντίτιμο του  εισιτηρίου ηταν  η προσφορά τροφίμων μακράς διάρκειας για την ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Τεμπών.  

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο   Δήμαρχος Τεμπών κ.Κώστας Κολλάτος, εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας   κ.Γεώργιος Λαδόπουλος  οπου απεύθυνε  και χαιρετισμό ,ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ.Νικόλαος Πουτσιάκας ,ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Δημήτρης Τσέτσιλας , 

ο αντιδήμαρχος κ.Κώστας Νταφούλης ,οι δημοτικοί Σύμβουλοι κ.Ευθύμιος Μπουζέκης ,Ιωάννης Αργυρίου , Χρήστος Τσάτσαρης ,Γεώργιος Έξαρχος ,Γεώργιος Μανώλης ,Παναγιώτης Γκατζόγιας ,ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠ κ.Μιχάλης Καρατέγος ,ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Παντοπωλείου κ.Λάμπρος Ζάρρας ,ο Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Συκουρίου κ.Γεώργιος Καλότυχος ,ο πρώην Δήμαρχος Νέσσωνος κ.Νικόλαος Γερογιάννης , πρόεδροι συλλόγων και φορέων .