Με συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα το περασμένο Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, η εκδήλωση «Τέχνη και Ιατρική», στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «Λύσεις και Αναλύσεις» του πανεπιστημιακού καθηγητή Κώστα Σπυρόπουλου.

Ποια είναι η σχέση της Ιατρικής με την Τέχνη; Πώς θεματογραφείται η νόσος στην καλλιτεχνική έκφραση; Πού και πώς συναντιούνται η ιατρική επιστήμη με την καλλιτεχνική δημιουργία; Πώς συγκεράζεται η ασθένεια ή η υγεία με τη δημιουργική έκφραση; Αυτά και άλλα ενδιαφέροντα θέματα αναπτύχθηκαν στην εκδήλωση με τίτλο «Τέχνη και Ιατρική», στην οποία μίλησαν διεξοδικά ο ίδιος ο καλλιτέχνης, κ. Κώστας Σπυρόπουλος, και ο κ. Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, καθηγητής Ιατρικής, Διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής και πρώην πρύτανης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Οι ομιλητές, με αφετηρία το ανθρώπινο σώμα, αυτό το συναρπαστικό διακύβευμα της ιατρικής και της τέχνης, συζήτησαν για την αλληλεξάρτηση και την αλληλεπίδραση επιστήμης και έκφρασης, φωτίζοντας πτυχές της προσπάθειας του ανθρώπου να κατανοήσει διαχρονικά το νόημα της ύπαρξης, της αναπαράστασης και της θέσης του στον κόσμο.

Την εκδήλωση συντόνισε η κ. Ιφιγένεια Σδούκου, εικαστικός, ενώ το κοινό «ταξίδεψαν» με σαξόφωνο ο Θοδωρής Ρεπανάς και με βιολί ο Παναγιώτης Στόικος.

Ταυτόχρονα, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα έργα της έκθεσης του Κώστα Σπυρόπουλου, η οποία αποτελεί παρουσίαση σύγχρονης, αυθεντικής ελληνικής pop-art.