Στο ποσό των 8,1 εκ ευρώ ανέρχεται η δημόσια δαπάνη του Leader για το νομό Λάρισας. Η Α.Ε.Ν.Ο.Λ. ενημερώνει σχετικά: 
"Υπεγράφη στις 13 Δεκεμβρίου από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η απόφαση κατανομής πιστώσεων για το νέο Πρόγραμμα LEADER / CLLD.Με βάση την απόφαση αυτή εγκρίθηκε το Τοπικό Πρόγραμμα που υπέβαλε η Αναπτυξιακή Εταιρεία Νομού Λάρισας (Α.Ε.ΝΟ.Λ. Α.Ε. ) για το Νομό Λάρισας με συνολική Δημόσια Δαπάνη 8.100.000€ ( από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) και Εθνικούς Πόρους)..
Το Πρόγραμμα αφορά όλες τις περιοχές του Νομού Λάρισας εκτός της Δημοτικής Κοινότητας Λάρισας. Στη συνέχεια η "Α.Ε.ΝΟ.Λ. Α.Ε." θα προβεί στην αναμόρφωση του υποβληθέντος προγράμματος στα οικονομικά δεδομένα της έγκρισης και θα ξεκινήσουν οι δράσεις ενημέρωσης - ευαισθητοποίησης και δημοσιοποίησης για την κινητοποίηση και προετοιμασία υποψήφιων επενδυτών.
Μέσω του προγράμματος δοθεί βαρύτητα στην ενίσχυση της ανταγωνιστικής επιχειρηματικότητας και εξωστρέφειας (κυρίως μέσω δράσεων μεταποίησης και τυποποίησης προϊόντων, ενίσχυση μικρών βιοτεχνιών, οικοτεχνιών, επενδύσεις για την ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού), και την βελτίωση της ποιότητας ζωής (μέσω δράσεων δημόσιου χαρακτήρα) και στην ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού και των δεξιοτήτων του.
Η μακρόχρονη εμπειρία (24 χρόνια) της "Α.Ε.ΝΟ.Λ. Α.Ε."από τη διαχείριση τοπικών αναπτυξιακών προγραμμάτων (LEADER I, II, LEADER+, Εφαρμογή Προσέγγισης LEADER 2007 – 2013, ΟΠΑΑΧ, Άξονας 3 ΠΑΑ 2007 – 2013, κλπ) αποτελεί εγγύηση για την άμεση υλοποίηση αλλά και διεκδίκηση επιπλέον πόρων για την περιοχή μας.Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Νομού Λάρισας ευχαριστεί όλους τους Τοπικούς Φορείς του Νομού Λάρισας (ΟΤΑ, συλλογικούς φορείς του ιδιωτικού τομέα, επιμελητήρια, κλπ) τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τη Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς και τον τοπικό πληθυσμό για τη συμμετοχή τους στη διαβούλευση και την υποστήριξη τους στην διαμόρφωση τουτοπικού προγράμματος.Ιδιαίτερος έπαινος και ευχαριστίες απευθύνονται στο προσωπικό και τους συνεργάτες της Εταιρίας που συμμετείχαν στη διαμόρφωση, στην κατάρτιση και στην υποβολή της πρότασης" .