Σήμερα μεταφέρονται τα δεδομένα για 10.000 ραντεβού που έχουν ήδη κλειστεί το προηγούμενο διάστημα στα δυο νοσοκομεία της Λάρισας μέσω της κλήσης στον αριθμό 1535. Η γραμμή σήμερα δεν λειτουργεί και δεν κλείνονται, μόνο για σήμερα, ραντεβού.

Η φωνητική πύλη καταργείται και από αύριο το πρωί στις κλήσεις για ραντεβού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας θα απαντούν…υπάλληλοι.

Ο διοικητής των νοσοκομείων Παναγιώτης Νάνος, μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας, τόνισε ότι αυτό γίνεται προκειμένου να εξοικονομηθούν πόροι:

«Η λειτουργία της φωνητικής πύλης 1535 για ραντεβού κόστιζε 120.000 ευρώ το χρόνο. Κάνοντας εξορθολογισμό, κόβουμε αυτή τη δαπάνη και αξιοποιούμε το προσωπικό των νοσοκομείων. Με τα χρήματα αυτά θα μπορέσουμε να καλύψουμε άλλες ανάγκες για την ομαλή λειτουργία των νοσοκομείων. Ο προϋπολογισμός, σε αυτή τη συγκυρία, είναι περιορισμένος και καλούμαστε με σωστή διαχείριση να βρίσκουμε λύσεις.»

Το τηλεφωνικό κέντρο θα λειτουργεί από τις 8.00 το πρωί ως τις 21.00 το βράδυ με δύο υπαλλήλους ανά βάρδια, οι οποίοι εκτός από τα ραντεβού θα απαντούν σε απορίες των καλούντων και θα τροποποιούν όταν το ζητούν οι ασθενείς ήδη προγραμματισμένα ραντεβού.

θα λειτουργήσουν 3 γραμμές για το ΠΓΝΛ και 2 γραμμές για το ΓΝΛ, οι οποίες θα δοθούν στη διάρκεια της ημέρας στη δημοσιότητα.

ERT.GR (M. Γκουσιάρη)