Χρειάστηκαν 4 μέρες επίπονης δουλειάς αλλά άξιζαν τον κόπο, καθώς είναι ένα παράδειγμα πώς η street art μπορεί να αναβαθμίσει το δημόσιο χώρο με χρώμα και έμπνευση.

Η τεραστίων διαστάσεων απεικόνιση του Ιταλού συνθέτη Ένιο Μορικόνε από σπάνιο εξώφυλλο της δισκογραφικής τους συλλογής, κοσμεί την πολυκατοικία που βρίσκεται στην οδό Μανωλάκη, έναντι της υπόγειας ρωμαϊκής δεξαμενής του Διοκλητιανού, και φιλοτεχνήθηκε από τους εικαστικούς Αστέριο Λάσκαρη, Χρήστο Λάσκαρη και Δήμητρα Καλογήρου.
Ποιος είναι ο πολιτιστικός σύλλογος φίλων μουσικής Ennio Morricone Ελλάδος; Ένας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα σύλλογος αφιερωμένος στο έργο του μεγάλου ιταλού συνθέτη με τις περίπου 500 κινηματογραφικές και τηλεοπτικές μουσικές επενδύσεις. Η απόφαση για την ίδρυση αυτού του συλλόγου, πάρθηκε από τον πρόεδρο και κάποια από τα μέλη στο Αssago του Milano στις 19 Νοεμβρίου του 2010.

Ιδρύθηκε το 2011 και έχει έδρα τη Λάρισα (Ελλάδα). Αριθμεί 1080 μέλη ως σήμερα και είναι ο μοναδικός σύλλογος παγκοσμίως. Έχει σαν στόχο την προώθηση του μουσικού έργου του μεγάλου ιταλού συνθέτη ο οποίος τιμήθηκε πρόσφατα με ακόμη ένα Oscar για το έργο του.
Kύριος εμπνευστής της ιδέας της δημιουργίας του συλλόγου αυτού είναι ο Κωνσταντίνος Παπακώστας που ως πρόεδρος μαζί με τα μέλη εργάζονται για την πραγματοποίηση των στόχων τους, τιμώντας το μεγάλο δημιουργό.

Δημήτρης Αθανασιάδης (athensvoice.gr)