Επιφυλάξεις σχετικά με την ασφάλεια των πολιτών, οι οποίοι θα χρειαστούν τις υπηρεσίες των Κέντρων Υγείας στα χειμερινά θέρετρα, εκφράζει η Ομοσπονδία των εργαζομένων στο ΕΣΥ.
Σε σημερινή ανακοίνωσή του το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ, επισημαίνει πως οι ελλείψεις και τα προβλήματα επιβαρύνουν τη λειτουργικότητα των μονάδων. Ανάλογη εικόνα επικρατεί και στα Κέντρα Υγείας της Λάρισας σύμφωνα με την Ομοσπονδία. Όπως αναφέρει στο Κ.Υ. Ελασσόνας δεν υπηρετεί παιδίατρος, οδοντίατρος ενώ υπάρχει 24ωρη κάλυψη από το ΕΚΑΒ, στο Κ.Υ. Φαρσάλων δεν υπηρετεί παιδίατρος, οδοντίατρος, ακτινολόγος, το ακτινολογικό εργαστήριο είναι κλειστό, δεν υπηρετούν Μαίες, ενώ δεν υπάρχει 24ωρη κάλυψη με ασθενοφόρο που γίνεται από τη Λάρισα.
Στο Κ.Υ. Τυρνάβου δεν υπηρετεί Οδοντίατρος και δεν υπάρχει 24ωρη κάλυψη με ασθενοφόρο που γίνεται μέσω Λάρισας, ενώ το ίδιο συμβαίνει και στο Κ.Υ. Αγιάς.
Τέλος στο Κ.Υ. Γόννων δεν υπηρετούν ακτινολόγος, μικροβιολόγος, οδοντίατρος, δεν διαθέτει ασθενοφόρο ούτε πληρώματα, η όποια κάλυψη γίνεται από το ΕΚΑΒ που σταθμεύει σε άλλο χώρο εκτός Κέντρου Υγείας.
Τ.Π.