Ποινικές διώξεις ασκήθηκαν κατά του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και άλλων έξι διαδηλωτών που συμμετείχαν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά των πλειστηριασμών έξω από τα δικαστήρια, στις 10 Ιανουαρίου.

Για το συγκεκριμένο θέμα η   Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «για ποινικοποίηση και καταστολή που επιχειρεί απέναντι στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται από σωματεία και λαϊκές επιτροπές για την προστασία της λαϊκής κατοικίας από τους τραπεζίτες».
Στη Λάρισα ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λάρισας Τάσου Τσιαπλέ και άλλων 6 διαδηλωτών που συμμετείχαν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια στις 10/1/18.
Καλούν τις ομοσπονδίες, τα εργατικά κέντρα και τα σωματεία να καταδικάσουν αυτή την τακτική της κυβέρνησης, τις διώξεις του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και των άλλων 6 διαδηλωτών και να ενημερώσουν τους εργαζόμενους. Παράλληλα παροτρύνουν τους πολίτες να συνεχίσουν και να εντείνουν τον αγώνα για την προστασία της λαϊκής κατοικίας. «Χρειάζεται χωρίς καμία καθυστέρηση αποφασιστική οργάνωση και πάλη όλων όσων βρίσκονται μπροστά στον κίνδυνο να χάσουν τα σπίτια τους και αυτοί είναι η συντριπτική πλειοψηφία του λαού.
Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.
Προστασία της λαϊκής κατοικίας με νόμο.
Εμπρός λαέ ξεσηκωμός Κάτω τα χέρια απ’ του λαού το βιος».