Η μεγαλύτερη γιορτή της συνοικίας της Φιλιππούπολης έφτασε και η Εξωραϊστική Μορφωτική Λέσχη Φιλιππούπολης για τον εορτασμό του "Αγίου Πνεύματος", πραγματοποιεί τριήμερες εκδηλώσεις στις 3-4-5 Ιουνίου 2017, στην πλατεία "Ανατολικής Ρωμυλίας". Η πανήγυρη αυτή θυμίζει στους πρόσφυγες κατοίκους της συνοικίας, το σημαντικό θρησκευτικό μνημείο του μοναστηριού της Αγίας Τριάδας της επαρχίας Καβακλί, της Ανατολικής Ρωμυλίας.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων "ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ 2017" θα έχει ως εξής:
Το Σάββατο 3 Ιουνίου 2017, στις 9:00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το «ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΟΡΟΣΤΑΣΙ 2017» για παιδιά ηλικίας 5 έως 14 ετών. Σκοπός της εκδήλωσης είναι να δοθεί η δυνατότητα στους 300 μικρούς χορευτές που συμμετέχουν, να εκφραστούν μουσικά και κινητικά αλλά και στους ενήλικες που θα παρευρεθούν να αισθανθούν έντονα τον παιδικό παλμό.
Συμμετέχουν οι:   
1) Λέσχη Πολιτισμού Νέας Σμύρνης Δήμου Λαρισαίων
2) Μ.Λ.Σ. Νίκαιας «Θεόκλητος Φαρμακίδης»
3) Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Συκουρίου
4) Πολιτιστικό Κέντρο Φαλάνης
5) Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατανουλίων «Άγιος Χαράλαμπος»
6) ΜΕΣ Αβέρωφ «ο Θετταλός»
7) Σύλλογος Κρανιωτών Λάρισας και περιχώρων «Η Ξηροκρανιά»
8) Εξωραϊστική Μορφωτική Λέσχη Φιλιππούπολης
Λαμβάνουν μέρος οι μουσικοί:
Μπαλογιάννης Βασίλης  (κλαρίνο), Σκαμπαρδώνης Γιάννης (βιολί), Σβάρνας Τάσος (λαούτο - τραγούδι), Μαγαλιός Γιώργος (κρουστά - τραγούδι).
Την Κυριακή 4 Ιουνίου 2017, στις 7:30 μ.μ. θα τελεστεί Μέγας εσπερινός στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδας, στις 9:00 μ.μ. θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί και θα ξεκινήσει η βραδιά, όπου η Ε.Μ.Λ. Φιλιππούπολης έχει τη χαρά και την τιμή να φιλοξενεί το Λύκειο των Ελληνίδων Αθηνών (περιφερειακό τμήμα Αγίας Παρασκευής), παράλληλα θα εμφανιστούν το εφηβικό τμήμα και το τμήμα ενηλίκων της Ε.Μ.Λ.Φ. όπως και ο Μ.Ε.Σ.Γλαύκης. Στο τέλος της βραδιάς θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι σε μια βραδιά Θράκης, σε μια βραδιά Ελλάδας.
Συμμετέχει το  μουσικό σχήμα «Μπάντα Τέτοια» που αποτελείται από τους:
Τσαρμαντίδη Γεράκη (κλαρίνο-καβάλ-τραγούδι), Παραπέρογλου Γιώργο (ακορντεόν-τραγούδι), Μίχου Γιώργο (λαούτο), Γκαντίρη Στάθη (γκάιντα-λύρα-τραγούδι), Παντελίδη Μελέτη (κρουστά)
Την Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017, στις 7:30 μ.μ., θα τελεστεί Πανηγυρική θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριαδας, στις 9:00μ.μ. ακολουθούν χαιρετισμοί και αμέσως μετά οι 170 και πλέον χορευτές των τμημάτων εκμάθησης παραδοσιακού χορού ενηλίκων της Ε.Μ.Λ.Φ. θα μας ταξιδέψουν μουσικοχορευτικά σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι για όλους, με το μουσικό σχήμα «Μπάντα Τέτοια».
Συμμετέχει το  μουσικό σχήμα «Μπάντα Τέτοια» που αποτελείται από τους:
Τσαρμαντίδη Γεράκη (κλαρίνο-καβάλ-τραγούδι), Παραπέρογλου Γιώργο (ακορντεόν-τραγούδι),Μίχου Γιώργο (λαούτο), Γκαντίρη Στάθη (γκάιντα-λύρα- τραγούδι), Παντελίδη Μελέτη (κρουστά).
Το Δ.Σ. του συλλόγου της Ε.Μ.Λ.Φ., καλεί όλα τα μέλη και τους φίλους της να παραβρεθούν στις τριήμερες εκδηλώσεις της, για να γιορτάσουμε μαζί τη σημαντική αυτή γιορτή.