Ποικιλία εκδηλώσεων για την λογοτεχνία, την ποίηση την ιστορία, την λαογραφία, την τέχνη,  αποφάσισε να διοργανώσει ο Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών Θεσσαλίας για τη νέα περίοδο 2019-20.

Το Δ.Σ του Συνδέσμου συνεδρίασε υπό την Προεδρία του κ. Ντίνου Κόκκινου και προχώρησε στην αποτίμηση του έργου της προηγούμενης χρονιάς και τον προγραμματισμό της νέας.

Η περυσινή χρονιά κρίθηκε επιτυχής, μια χρονιά – οδηγός για μια ακόμη πιο δημιουργική πορεία.

Φέτος ο  Σύνδεσμος θα συνεχίσει με ακόμη μεγαλύτερη ένταση τοις δράσεις του με παρεμβάσεις σε θέματα λογοτεχνίας, ποίησης, ιστορίας, λαογραφίας και τέχνης.

Ειδικότερα αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν :

- Συνέδριο ιστορίας με θέμα την «Ταραγμένη εικοσαετία 1880 – 1900», περίοδο που αφορά την επανάσταση στη Θεσσαλία και τον ατυχή πόλεμο του 1897,

-  Ημέρες λογοτεχνίας και ποίησης, με τη συμμετοχή λογοτεχνών και ποιητών διεθνούς εμβέλειας

-  Εκδήλωση με θέμα «Θεσσαλικός Κύκλος»

-  Κύκλοι διαλόγου – δημόσιες συζητήσεις

-  Πνευματικό μνημόσυνο για τους ιδρυτές του Συνδέσμου και ιδιαίτερα για τους Βάσo Καλογιάννη και Δαμιανό Βουλγαράκη καθώς και πολλές άλλες εκδηλώσεις.

Η αρχή γίνεται με τις παρουσιάσεις δυο βιβλίων, στις οποίες ο Σύνδεσμος συμμετέχει.

Ειδικότερα, το βιβλίο του Θανάση Τριανταφύλλου με τίτλο «Αμήχανο Βλέμμα», στο Χατζηγιάννειο στις 18 Οκτωβρίου  όπου θα μιλήσει ο Πρόεδρος κ. Ντίνος Κόκκινος και δεύτερον το βιβλίο της Χριστίνας Πολέζε «Εκατό χρόνια Κάρλα» στις 13 Νοεμβρίου, επίσης στο Χατζηγιάννειο, όπου θα μιλήσει ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου κ. Γιάννης Νταβέλης.

Τα μέλη του Συνδέσμου που επιθυμούν να ενημερώνονται για τις εκδηλώσεις του ΣΓΤΘ παρακαλούνται να αποστείλουν το email τους στην ηλεκτρονική διεύθυνσηs grammaton@gmail.com