Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης τελέστηκε σήμερα η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου, Ιγνατίου στον Άγιο Αχίλλιο προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερωνύμου.
Πλήθος πιστών συνέρρευσε στο Ναό για το «ύστατο χαίρε» στον Ποιμενάρχη τους.

Ο Αρχιεπίσκοπος κατά την προσέλευσή του εξήρε το έργο του μακαριστού Ιγνατίου αναφέροντας ότι «υπήρξε ένα εκλεκτό μέλος της Εκκλησίας, πράος, συνετός, ουσιαστικός, βοήθησε το έργο της Εκκλησίας γενικότερα αλλά κι εδώ αγωνίστηκε με όλες του τις δυνάμεις παρά τις αντιξοότητες που αντιμετώπισε. Ήταν από τους ιεράρχες που προσέφερε πολλά στο πέρασμα της ζωής του στην εκκλησία μας, ο θεός να τον αναπαύσει».

Οπως σημειώνεται από την εκκλησιαστική ιστοσελίδα romfea.gr επικήδειο λόγο εκφώνησε ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του μακαριστού Μητροπολίτη Λαρίσης κυρού Ιγνατίου.
''Ο μακαριστός Μητροπολίτης κυρός Ιγνάτιος υπήρξε ο μακροβιότερος Ποιμενάρχης της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης, ενώ ξεπέρασε με Ιώβειο υπομονή όλες της αντιξοότητες της οποίες αντιμετώπισε από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων του'' ανέφερε μεταξύ άλλων ο Επίσκοπος Μεθώνης.
Στον λόγο του ο Τοποτηρητής της Ι.Μ. Λαρίσης Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος φανερά συγκινημένος ανέφερε ότι ο μακαριστός Μητροπολίτης Λαρίσης ήταν: ''κόσμημα της Εκκλησίας και ένας Άγιος Ιεράρχης. Ο αείμνηστος Ιεράρχης ήταν ιλαρός, ελεήμων, άκακος, ταπεινός, πράος, και προσέφερε την καρδιά του σε όλους ανεξαιρέτως''.
Εκ μέρους του ιερού κλήρου της Ι.Μ. Λαρίσης τον λόγο απηύθυνε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπολέως, Αρχιμ. Αχίλλιος Τσούτσουρας.
Ο π. Αχίλλιος με δάκρυα στα μάτια αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του μακαριστού Μητροπολίτη Λαρίσης κυρού Ιγνατίου, ενώ μεταξύ άλλων τόνισε: ''Αποχαιρετούμε σήμερα τον καλό και στοργικό μας πατέρα, αποχωριζόμαστε σήμερα αυτόν τον μεγάλο εκκλησιαστικό άνδρα που εμφύτευσε στην καρδιά μας, τον Ιησού Χριστού.''

Μετά το πέρας της εξοδίου ακολουθίας, ακολούθησε η ταφή του σκηνώματος του μακαριστού Μητροπολίτη Λαρίσης κυρού Ιγνάτιου, το οποίο μετά από επιθυμία του, ετάφη πίσω από το Ιερό του Μητροπολιτικού Ναού.