Μετά τις συνεχόμενες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, οι παραγωγοί στα παρακάρλια χωριά, όπως στην Αμυγδαλή, το Καστρί, το Σωτήριο και το Αχίλλειο, μετρούν για μία ακόμη φορά τις πληγές τους, αφού περίπου 15.000 στρέμματα πλημμύρισαν, όπως αναφέρουν.
Όπως σημειώνουν αγρότες της περιοχής, ενώ η αρδευτική περίοδος βρίσκεται σε εξέλιξη, τα κανάλια και οι ταμιευτήρες ήταν γεμάτα με νερό με αποτέλεσμα να υπερχειλίσουν εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης, και με τα πρόχειρα φράγματα να κρατούν το νερό.
Οι ζημιές, όπως αναφέρουν είναι μεγάλες, ενώ από την πλευρά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο περιφερειακός σύμβουλος, Γιώργος Λαδόπουλος, σημειώνει ότι γίνεται κάθε προσπάθεια προκειμένου να σπάσουν τα πρόχειρα φράγματα και να απελευθερωθεί ο μεγάλος όγκος των υδάτων.
Δεν είναι η πρώτη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα πάντως που η καλλιέργειες στο συγκεκριμένο σημείο παθαίνουν ζημιές, αφού και τον πρόσφατο Μάιο πάλι υπήρξαν πλημμυρικά φαινόμενα. Όπως σημειώνουν εξάλλου οι αγρότες της περιοχής, οι αρμόδιοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του ΤΟΕΒ θα έπρεπε να έχουν μεριμνήσει και να απομακρυνθούν τα πρόχειρα φράγματα για να μην υπάρχουν τόσο έντονα φαινόμενα καταστροφών.
thessaliatv.gr (Χρυσόστομος Τρίμμης)