Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ανακοίνωσε την παράταση της προθεσμίας για τις δηλώσεις που αφορούν τα αδήλωτα τετραγωνικά για τους 20 δήμους της Θεσσαλίας που επλήγησαν από την κακοκαιρία «Ιανός», απαντώντας σε σχετική  ερώτηση της βουλευτού του ΚΙΝΑΛ, Ευαγγελίας Λιακούλη.

Ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε συγκεκριμένα  ότι θα δοθεί παράταση στη συγκεκριμένη διαδικασία, που έληγε στις 30 Σεπτεμβρίου, καθώς «υπάρχουν νοικοκυριά και πολίτες που είχαν προγραμματίσει να ολοκληρώσουν τη διαδικασία αυτό το τριήμερο, αλλά λόγω των δεδομένων, είναι εξαιρετικά δύσκολο».

Από την πλευρά της η κα Λιακούλη κατέγραψε την απόκριση της κυβέρνησης ως προς τα πρώτα ανακουφιστικά μέτρα υπέρ των πληγέντων ,ανέφερε όμως ότι λείπει ο σχεδιασμός για την επόμενη μέρα. Ποσέθεσε δε ότι οι δήμοι και η Περιφέρεια θα πρέπει να διαβουλευθούν με το υπουργείο Εσωτερικών για το πώς θα προωθηθεί ένα πρόγραμμα ανασυγκρότησης της περιοχής.

«Το υπουργείο Εσωτερικών, αμέσως μετά την πρώτη καταγραφή, εντός 24 ωρών, υπέγραψε συμβάσεις και αποφάσεις που έγιναν άμεσα εκτελεστές, για την οικονομική ενίσχυση των δήμων που επλήγησαν, ύψους 37 εκ. ευρώ», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος.

«Το υπουργείο Εσωτερικών, μέσα σε 24 ώρες ανταποκρίθηκε σε αυτό που ήθελε παλαιότερα πολλές εβδομάδες να συμβεί» τόνισε, συμπληρώνοντας ότι για την επόμενη μέρα λόγο πρέπει να έχουν όλοι, και ότι τις «αποφάσεις, το σχέδιο και τη γραμμή» πρέπει να χαράξουν η Περιφέρεια και οι δήμοι.

«Εκείνοι έχουν τη ευθύνη για τον συνολικό σχεδιασμό, κι εμείς έχουμε την ευθύνη να υποστηρίξουμε και να συντονίσουμε τις δράσεις στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου», κατέληξε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ