Αλλάζει σταδιακά όψη το κέντρο της πόλης εντός του 2017 καθώς ήδη ο Δήμος Λαρισαίων προωθεί σημαντικές αλλαγές στην κυκλοφορία οχημάτων και πολιτών. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης στο χθεσινοβραδινό Δημοτικό Συμβούλιο, με θέμα τον προϋπολογισμό του 2017, γνωστές κεντρικές αρτηρίες πρόκειται να πεζοδρομηθούν.

Οι πρώτες παρεμβάσεις περιλαμβάνουν τις οδούς Βενιζέλου και Φιλελλήνων οι οποίες μετατρέπονται σε πεζόδρομους, αλλά θα διαθέτουν λεωφορειολωρίδα, για την εξυπηρέτηση της αστικής συγκοινωνίας.

Μια μεγάλη αλλαγή στο κέντρο θα προέλθει επίσης από την πεζοδρόμηση της Μεγάλου Αλεξάνδρου. Οι οδοί Ρούσβελτ και Ηλιοδώρου μετατρέπονται σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, ενώ, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του δημάρχου, σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας μετατρέπεται και η Ασκληπιού.

Ο κ. Καλογιάννης σημείωσε πως προχωρούν οι διαδικασίες για την παραχώρηση του οικοπέδου του ΙΚΑ, ώστε να γίνει στο σημείο χώρος πρασίνου.

Παρεμβάσεις έχουν προγραμματιστεί και σε συνοικίες της πόλης (Άγιος Γεώργιος, Ιπποκράτης, Χαραυγή, Άγιοι Σαράντα, Αμπελόκηποι), καθώς και ανακατασκευές κεντρικών πεζοδρομίων, ενώ προχωρούν οι διαδικασίες για 4 κυκλικούς κόμβους στην πόλη: Στην οδό Φαρσάλων και Ηρώων Πολυτεχνείου, Λαγού και Ηρώων Πολυτεχνείου, Βόλου και Ηρώων Πολυτεχνείου καθώς και Καρδίτσης και Σαρίμβεη.

Βαρύτητα επίσης θα δοθεί στην υπογείωση των κάδων καθαριότητας στο κέντρο της πόλης.

Λ.Ε.