Απεβίωσε σήμερα ο Λαρισαίος δικηγόρος και πολιτικός Γιάννης Σωτηρίου. Ο εκλιπών εξελέγη δημοτικός σύμβουλος Λάρισας στις εκλογές του 1982, ενώ στις εκλογές του 1986 και του 1990 ήταν υποψήφιος δήμαρχος Λάρισας, ως επικεφαλής του συνδυασμού ΔΗΦΑΚ.Η κηδεία του θα γίνει αύριο στις 11 το πρωί από το Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Αχιλλίου
Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης αναφέρει τα εξής για την απώλεια του Γιάννη Σωτηρίου:
«Με τον Γιάννη Σωτηρίου, υπηρετήσαμε επί σειρά ετών  την Αυτοδιοίκηση, το Δήμο Λάρισας και τους συμπολίτες μας, από τα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου.
Παρά τις διαφορετικές πολιτικές απόψεις και σε μια διαφορετική πολιτική περίοδο, είχαμε την ευκαιρία να συζητάμε, να συμφωνούμε και να διαφωνούμε, πιστεύοντας πάντα ότι υπηρετούμε το καλό της Λάρισας και των συμπολιτών μας.
Ηταν ανθρωπος μετριοπαθής και συγκαταβατικός, με ιδιαίτερα λαμπρή πορεία και στο χώρο της δικηγορίας, την οποία κόσμησε με την μακρόχρονη παρουσία του.
Σταθερά προσηλωμένος στα δημοκρατικά ιδεώδη συνέβαλλε με τις γνώσεις του και τις δημιουργικές του προτάσεις στην υλοποίηση του έργου της τότε δημοτικής αρχής με γνώμονα πάντα το συμφέρον της πόλης.
Στην οικογένεια του, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».