Περιοδεία σε περιοχές του νομού Καρδίτσας πραγματοποίησε την Παρασκευή ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης. Οπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου ο κ. Κόκκαλης επιθεώρησε την πρόοδο των εργασιών καθαρισμού και αποκατάστασης του μεγάλου στραγγιστικού συλεκτήρα στη θέση "Κακάρας" στην περιοχή του πρώην δήμου Ταμασίου, ενώ αργότερα ήταν βασικός ομιλητής σε εκδήλωση με αγρότες στην περιοχή του Λεονταρίου, παρουσία και της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας κ. Χρυσούλας Κατσαβριά - Σιωροπούλου.
Σε ότι αφορά την επίσκεψη στον συλεκτήρα Α' Τάξεως του τομέα ευθύνης του ΓΟΕΒ Θεσσαλίας, τον οποίο ο κ. Κόκκαλης είχε επισκεφθεί και το καλοκαίρι αμέσως μετά τα πλημμυρικά φαινόμενα του καλοκαιριού, διαπιστώθηκε πως έχουν καθαριστεί συνολικά είκοσι 20 χιλιόμετρα κεντρικού συλεκτήρα καθώς και παράλληλων και καθέτων αυτού συλεκτήρων.
Το συγκεκριμένο έργο βρίσκεται στο στάδιο ολοκλήρωσης και υπάρχει πρόβλεψη για άμεση συνέχεια του μέχρι το πέρας του τομέα ευθύνης του ΓΟΕΒ, αλλά και άλλων έργων στην αυτή περιοχή σύμφωνα με τα ταμειακά αποθέματα του Οργανισμού.
Αξίζει να σημειωθεί πως πέραν της υλοποίησης της αρχικής δέσμευσης του υφυπουργού για την αποκατάσταση των ζημιών από τις έντονες βροχοπτώσεις του περασμένου Ιουλίου, την προηγούμενη εβδομάδα ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκταμίευσης επιπρόσθετα 110.000 ευρώ από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μετά από προσωπική παρέμβαση του κ. Κόκκαλη.
Μαζί με το κυβερνητικό στέλεχος στην περιοχή βρέθηκαν ο δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος, ο πρόεδρος του ΓΟΕΒ Θεσσαλίας κ. Δημήτριος Παπαμιχαήλ και ο πρόεδρος της 5ης ζώνης ΤΟΕΒ Θεσσαλιώτιδος κ. Γιώργος Τσιμπερούδης, οι οποίοι και τον ευχαρίστησαν για την άμεση συνδρομή στην αποκατάσταση του προβλήματος αλλά και την επιπρόσθετη επιχορήγηση.
Αργότερα, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συμμετείχε σε ανοιχτή εκδήλωση με αγρότες, στο πολιτιστικό κέντρο του Λεονταρίου, όπου το παρόν έδωσε και η  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας κ. Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου, η οποία έλκει την καταγωγή της από την περιοχή και είναι καλή γνώστρια του αγροτικού ζητήματος.
Μετά το πέρας των επαφών, ο κ. Κόκκαλης έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Επισκέφτηκα  σήμερα για δεύτερη φορά μέσα σε μερικούς μήνες την περιοχή του πρώην δήμου Ταμασίου, που όπως γνωρίζετε, είχε πληγεί από τα πλημμυρικά φαινόμενα του περασμένου Ιουλίου. Νιώθω ιδιαίτερη ικανοποίηση για το γεγονός πως οι εργασίες αποκατάστασης βαίνουν ομαλά, γιατί το ζήτημα της άρδευσης των αγροτικών εκτάσεων της περιοχής είναι ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους και μείζονος σημασίας για το υπουργείο.
Για το λόγο αυτό και παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία, μερίμνησα ώστε να υπάρξει και επιπρόσθετη χρηματοδότηση που θα αξιοποιηθεί, είμαι βέβαιος, κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, για την βελτίωση των υποδομών.
Το νερό είναι πηγή ζωής για όλους και μοχλός ανάπτυξης για τις τοπικές κοινωνίες. Σήμερα που η Θεσσαλία αντιμετωπίζει σημαντικό υδατικό πρόβλημα, οφείλουμε να συνεργαζόμαστε, να βρίσκουμε λύσεις και να πράττουμε όλα εκείνα που χρειάζονται για να μη σπαταλιέται ούτε σταγόνα. Ας μην ξεχνάμε πως οι φυσικοί πόροι δεν ανήκουν σε εμάς, αλλά τις έχουμε δανειστεί από τις επόμενες γενιές, στις οποίες οφείλουμε να τους παραδώσουμε ακέραιους.
Είχα επίσης μία εξαιρετικά γόνιμη συζήτηση με αγρότες της περιοχής στο Λεοντάρι, στην πάγια πεποίθησή μου πως όλοι όσοι ασχολούμαστε με την πολιτική, οφείλουμε διαρκώς να βρισκόμαστε όσο πιο κοντά μπορούμε στην κοινωνία, ώστε να λαμβάνουμε ταχύτερα και ισχυρότερα τα μηνύματά της.
Είχα την ευκαιρία να ακούσω τους προβληματισμούς και τις αγωνίες, να καταγράψω προτάσεις και βέβαια να μιλήσω για το έργο που κάνουμε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Οι ουσιαστικές παρεμβάσεις μας για να αποτινάξουν από πάνω τους οι αγρότες το βραχνά του υπερδανεισμού και τις συνέπειες της κρίσης, το γεγονός πως επιτέλους το κράτος είναι συνεπές απέναντι στις πληρωμές του προς τους αγρότες - αλλά και στην εξόφληση παλαιότερων εκκρεμοτήτων σε χρόνο ρεκόρ - καθώς και ο ξεκάθαρος προσανατολισμός μας σε μία νέα εποχή όπου θα επιβραβεύεται ο σύγχρονος αγρότης που παράγει κι όχι εκείνος που έτυχε να βρεθεί με κάμποσα καλλιεργητικά δικαιώματα στα χέρια του, νομίζω πως αποτελούν σημαντικές τομές προς την ανάπτυξη, σε μία εξαιρετικά δυσμενή περίοδο για τη χώρα.
Οφείλουμε όμως να εντείνουμε αυτές τις προσπάθειες, έχοντας πάντοτε τους αγρότες συμβούλους και συνομιλητές σε κάθε μας απόφαση.
Για το λόγο αυτό θα συνεχίσουμε να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες τους και σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση και τους τοπικούς φορείς, θα προβαίνουμε σε παρεμβάσεις και έργα υποδομής προς όφελος όλων: Και των ανθρώπων και του περιβάλλοντος και της κοινωνικής ευημερίας".
Η ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΚΑΤΣΑΒΡΙΑ
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας κ. Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου καλωσόρισε τον Λαρισαίο υφυπουργό, οποίος επέστρεψε τηρώντας την υπόσχεση που έδωσε πριν από μερικούς μήνες στους πλημμυροπαθείς αγρότες της περιοχής, για να ελέγξει τη πρόοδο των έργων αποκατάστασης.
Η βουλευτής μεταξύ των άλλων τόνισε στο χαιρετισμό της ότι αυτή η κυβέρνηση, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και ο ίδιος ο Βασίλης Κόκκαλης, προσεγγίζουν τους αγρότες με εξαιρετική ευαισθησία, έχουν γνώση των προβλημάτων και τα αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά.
Είπε επίσης ότι η περσινή χρονιά ήταν αρκετά δύσκολη για την περιοχή. Με τις έντονες βροχοπτώσεις την άνοιξη που οδήγησαν σε επανασπορά και στη συνέχεια με το σκουλήκι και τις πλημμύρες, που προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα και οδήγησαν σε σημαντική μείωση του εισοδήματος των αγροτών. "Επομένως θα πρέπει να κινηθούμε γρήγορα για να φτάσουν έγκαιρα οι αποζημιώσεις στους πληγέντες παραγωγούς από τις καταστροφές" εξήγησε η Καρδιτσιώτισσα βουλευτής.
Επιπρόσθετα, η κ. Κατσαβριά ανέφερε ότι "είναι καιρός να σκεφτόμαστε όχι αρνητικά και αμυντικά, αλλά θετικά και αισιόδοξα. Αυτό σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να αξιοποιήσουμε  όλες τις ευκαιρίες, να βελτιώσουμε και να αυξήσουμε την παραγωγή, με ποιότητα, με καινοτομία, με χρήση σύγχρονων επιστημονικών και τεχνολογικών μεθόδων. Το κλειδί για την αγροτική ανάπτυξη βρίσκεται στα συλλογικά και συνεργατικά σχήματα των αγροτών".